Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voiko pakolainen lomailla vainomaassa

JUSSI HALLA-AHO ja varapuheenjohtaja Riikka Purra ovat paniikissa persujen alamäestä. Jotain on tehtävä, jotta populismin ja paskanpuheen ero säilyy. Muutoin Riikasta ei tule ministeriä.

*****

PERSUJEN LIKAISTEN TEMPPUJEN työmies Matti Putkonen oli konsulttina, kun puolueen ajatuspajan naisvihamielistä raporttia rustattiin. Persunaisten probleemana on, miten annetaan potkut Putkoselle, jonka tehtävää puoluetoimistossa ei virallisesti ole edes olemassa. Putkonen tekee työtä käskemätöntä. Persuista pitäisi poistaa ääri-ihmiset kuten Ano Turtiainen mutta säilyttää ääriajatukset.

*****

LOMAILEVA PAKOLAINEN voi palauttaa persujen kannatuksen. Maria Ohisalon johtamassa sisäministeriössä pähkäillään, voiko kuolemanvaaran vuoksi turvapaikan saanut henkilö käydä lomalla kuolemanvaarallisessa kotimaassa. Jos kotiloma kauhujen keskelle on ok, mihin turvapaikkoja tarvitaan.

*****

ONKO RAHALLA TURVAPAIKKAA. Pankki tienaisi rutkasti enemmän, jos me sijoitusneuvojat houkuttelisimme nollakorkoisilla tileillä makaavat säästöt pankin rahastoihin. Niissä piilee kuitenkin varojen menetysriski, jos sijoituskohteet kaatuvat koronakonkurssiin. Itse en havittele jättituottoja, kun pelissä ovat elinikäiset säästöni. Valtion takaaman talletussuojan ansiosta pankkitili on kilpailukykyinen sijoituskohde epävarmoina aikoina. Saa nähdä, saanko kenkää, kun jaan kerettiläisiä neuvoja.

*****

ANNAN ILMAISEN NEUVON Marimekon suuromistajalle Mika Ihamuotilalle, joka oli itsekin aikoinaan pankissa töissä. Mika, älä usko design-vaatevalmistajien Uhanan, Papuan ja Noukin lailla siihen, että Sanna Marinin lady-tyyli lisää kalliiden mekkojen myyntiä. Kun katselen kolmikymppisten pankkitilien saldoja, näen karun totuuden. Nuorilla ei ole varaa aitoon tavaraan. Heidän on tyydyttävä hikipajoissa tehtyihin feikkeihin.

*****

HIKI HAISEE PAHALLE työväenpuolueen puheenjohtajan Li Anderssonin nenässä (näin hän sanoi Joonas Nordman show´ssa), vaikka hänen äänestäjänsä ansaitsevat leipänsä otsa hiessä. Selityksenä voi olla, että Lin avomies tuli vuosikaudet töistä hienhajuisena pelattuaan ammattilaisena jääkiekkoa liian pienellä palkalla.

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.