Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta: | Pirkkolan hallin sijainti ei palvele yhteistä hyvää

Kiitos, että seuraatte Pirkkolan metsien kohtaloa. Kirjoituksessa Pirkkolan hallihankkeesta (HU 31.5.) on useita outoja väitteitä, joista puutun vain muutamaan. Miksi tosiaan kaupungin virkamiehet ja päättäjät eivät ole olleet hereillä, kuunnelleet asukkaita ja vaihtaneet hallin sijaintia alueella, jo hankkeen alkumetreillä?

Nyt on asukkaiden täytynyt estää lapion laittaminen maahan valitusteitse ja viime hetkillä. Pro Luonto ry on tehnyt hallinto-oikeudelle jatkovalituksen hankkeesta 2.6. ja sen käsittelyn ajan rakennustoimia ei saa alkaa. Näin on saatu tarvittava aikalisä, joka kannattaisi käyttää sen sopimiseen mihin halli oikeasti kannattaisi sijoittaa alueella ja käynnistää asemakaavan muutos välittömästi.

Asemaakaavassa 2014 tehtiin vasta tonttivaraus liikuntaviraston toimesta, eikä silloin vielä tiedetty rakennetaanko siihen yhtään mitään. Valppaat asukkaat ehdottivat jo silloin parempia paikkoja, kuten nytkin esillä olevat paikoitusalueet tai metsä uimahallin pohjoispuolella.

Tämä tonttivaraus asemakaavassa vanheni kun Korkein hallinto-oikeus kumosi rakentamisen Keskuspuistoon Uudenmaan maakuntakaavan vastaisena 2018. Perusteluna oli jo tuolloin, että rakentaminen kaventaisi Keskuspuiston viheryhteyksiä sen kapeimmasta kohdasta ja heikentäisi metsän ulkoilu- ja virkistyskäyttöä.

Sen jälkeen on kaupungilla ollut yllin kyllin aikaa vaihtaa hallin sijoituspaikka.

Lisäksi kaupunginvaltuustossa hyväksytyn 2016 toivomusponnen mukaan Pirkkolan pysäköintialueita pitäisi pienentää – ei suinkaan laajentaa!

Hallin sijainti ei palvele yhteistä hyvää.

Koska kaupungin vuorovaikutus, kuuleminen ja tiedottaminen tässä hankkeessa on jätetty tekemättä, ovat asukkaat ryhmittyneet kansanliikkeeksi ilmaisemaan ajatuksensa. Parhaillaan on käynnissä nettiadressin kerääminen, johon nimiä kertyy parhaillaan yli sadan nimen tuntivauhdilla.

Hallin sijainti ei palvele yhteistä hyvää ja tontin vuokraaminen sulkee alueen yleisestä ulkoilusta. Hallihanke ei kaadu myöskään taloudellisesti vaikka sen paikka siirtyy muutaman satametriä.

Susanna Pitkänen luonnonharrastaja Maunulasta

Parhaillaan on käynnissä nettiadressin kerääminen.