Lukijalta: Tallinnan-tunneli olisi historiallinen edistysaskel

Helsingin Uutiset käsitteli Helsingistä Tallinnaan suunnitteilla olevaa junayhteyttä (HU 6.–7.6.)

Vaikka keskustelun päähuomio tuntuu nyt olleen siinä, onko lähtöasema Espoon vai Helsingin puolella, on tärkeää huomata, että tämä rautatieyhteys on tärkeydeltään verrattavissa ensimmäisen rautatien rakentamiseen koko Suomessa.

Raideyhteys Helsingistä Hämeenlinnaan loi perustan ryhtyä kehittämään Suomen aluetta teolliseksi ja elinvoimaiseksi talousalueeksi – jolla lopulta oli myös edellytyksiä itsenäistymiseenkin.

Mahdollisuus kytkeä Suomi suoraan Euroopan kattavaan rautatieverkkoon liittää maamme konkreettisesti mantereen talousalueisiin. Kyseessä on talouden, työllisyyden, ekologian ja henkisenkin yhteyden kannalta historiallinen edistysaskel.

Eurooppa ja sen metropolit ovat ulottuvillamme, lähdimme sitten junalla liikkeelle Rovaniemeltä, Jyväskylästä, Turusta, Joensuusta tai Espoosta / Helsingistä.

Nostan lopuksi kärkeen ekologisen ajattelun: jos todella haluamme siirtää matkustamistamme enemmän raiteille, niin silloin täytyy panostaa toimivaan ja nopeaan raideyhteyteen. Raideyhteys tunnelissa Tallinnaan on nimenomaan tätä kehitystä.

Jaakko Ojanne

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut