Mari Skool Mustan maku on paras

MUSTAMAKKARAN on oltava mustaa, vaikka Musta-Pekka–pelikortit kielletään. Risto Matti on syntyperäisenä tamperelaisena perustanut Black sausage matters –liikkeen, jonka suojelijaksi pyydetään tamperelainen intersektionaalinen feministi Sanna Marin.

*****

RAHA RATKAISI, ettei Esko Ahosta tullut valtiovarainministeriä.

Ministerinä hänen 350 000 euron tulonsa olisivat puolittuneet, kun hän olisi joutunut eroamaan venäläispankin johtokunnasta ja lopettamaan amerikkalaispankin neuvonantajana. Valtion palkoilla ei ylläpidetä Levin hulppeaa hiihtolinnaa. Ministeriksi ryhdytään velvollisuudentunnosta, kuten Matti Vanhanen (kesk.).

****

OTTAA PANNUUN, kun hyvät sijoitusasiakkaat köyhtyvät. Työttömien diplomi-insinöörien, ekonomien ja lentokapteenien määrä on räjähtänyt, kun vienti takkuaa, risteilylaivojen, uusien asuntojen ja tehdaskompleksien suunnittelut ovat jäissä. Norwegianin konkurssi lisäsi kerralla satatonnia tienanneiden työttömien lentäjien määrää. Tämä vähentää rajusti porukkaa, jolle Li Anderssonin (vas.) ja Timo Harakan (sd.) piti lätkäistä tuntuvat koronaverot syksyn budjettiriihessä.

Tyhjätaskuilta ei voi nyhjäistä lisäveroja. Joten otetaan lisää lainaa, eikä leikata menoja.

*****

JARI TERVO voisi jossitella; entä jos koronaa ei olisi. Porukka olisi rantalomalla Kreikassa ja luottokortit olisi vingutettu tyhjiksi elokuussa. Syyskuussa pankkien ovilla olisi jono anomassa lyhennysvapaita. Eli kaikki olisi kuten nyt, kun yli varojen eläminen on tehty kotimaassa.

*****

RISTO MATTI opiskeli kauppakorkeassa markkinointia ennen kuin ryhtyi älä osta mitään -konsultiksi. Hankenilla opetettiin, että mainontaa kannattaa lisätä niin kauan kuin myynti kasvaa. Ville Niinistön olisi pitänyt jatkaa vihreiden johdossa, sillä hänen mainoshuutonsa nostivat puolueen kannatusta.

****

VILLEN TYYLI on kuitenkin vaarassa. Hän on kotikimpassa kokoomuslaisen viestintäkonsultin Hennariikka Anderssonin kanssa. Vierihoito on kastroinut ärhäkästä Villestä perässä vedettävän pehmolelun. Rakkaus voi viedä Villen äänet seuraavissa vaaleissa ja hänen täytyy asettua ehdolle Turun seuraavaksi pormestariksi.

Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut