Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista

Mari Skool

Mari Skool

RISTO MATTI TIETÄÄ, miten Maria Ohisalo ja Sanna Marin yhdessä kamppasivat Katri Kulmunin.

Sanna halusi eroon maanvaivasta, joka jäkätti valtion velasta. Maria halusi hävittää Katrin Elovena-imagon, joka varjosti vihreiden kannatuksen versoamista.

Tähtien sodassa Sannan ja Marian avustajat vuotivat ratkaisevat sähköpostit Suomen Kuvalehdelle, joka laukaisi kiljotiinina Katrin touhut konsultti Harri Saukkomaan kanssa. Eivätkö ne koskaan opi, ettei puliveivauksia kirjata sähköposteihin.

****

PELKO ELÄÄ, että Katrin hermo pettää ja hän avautuu, miten Sanna huusi ja kiroili ja Maria itkeä tirautteli viisikon kädenväännöissä. Saukkomaan viimeinen neuvo: Katri, älä kärsi yksin. Vedä kaverin mukaan lokaan.

*****

SUOMEN ELIITTI lomailee nyt Hangossa. Tuttu ravintoloitsija kertoo, kuinka jengi kittaa uskomattoman määrän luomua, lattea, lohta, lonkeroa, skumppaa ja vegaanista jäätelöä. Hinnalla ei ole väliä.

Kaikki maksetaan rahalla, jonka me salkunhoitajat heille teemme. Osingot saavat kyytiä kesäkaupungissa, jossa on pitkät perinteet herrasväen kesäpiikomisesta.

Kaupunki kärsii, kun Hangon (raha)regatta (jättimäinen bileviikonloppu) peruttiin. Tilaisuuden pääsponsorina olisi toiminut Evli Pankin pääomistaja, miljonääri Henrik Andersin. Henkan Blue Marlin on Suomen suurin puinen purjevene, jonka miljoonaremontti kesti kuusi vuotta. Entisöintiä varten Henkka perusti oman telakan Kotkaan. Työllisyysteko!

****

PETTERI ORPO käyttää ruutana-strategiaa. Hän makaa pohjamudassa, leikkii kuollutta ja odottaa saaliin uimista suun eteen.

Kokoomus on säilyttänyt kannatuksensa keskellä koronaa. Orpo odottaa syksyä, jolloin sosiaaliministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo, mitä sote-uudistus aikuisten oikeasti tarkoittaa.

Joustaviin työterveyspalveluihin tottuneet työntekijät pakotetaan jonottamaan julkisiin terveyskeskuksiin yhdessä työttömien ja eläkeläisten kanssa. Työterveys saa jatkossa tarjota vain laihdutusohjeita ja tarkastaa istuma-asentoja. Kuka korvaa työsuhde-edun menetyksen?

Milloin ovat ensimmäiset työntekijöiden ja työnantajien yleislakot, joilla vastustetaan työterveyspalvelujen lopettamista?

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poliisi varautuu isosti nuorten juhlintaan Helsingissä – yksi paikka "oirehtii" erityisen paljon  
 2. Laivamatkustaja voi pian ostaa parkkipaikan etukäteen Helsingin satamasta
 3. Maskikauppa käy kuumana – Apteekit ja kaupat vakuuttavat maskien riittävän
 4. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 5. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 6. T24: Tallinna isännöi Tall Ships Race -purjelaivatapahtumaa kesällä 2021 – Myös Turku on yksi tapahtuman isännistä
 7. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 8. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 9. Tuoreen metroaseman halkeillut lattia uusittiin – liikenne avataan matkustajille torstaina
 10. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 11. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 12. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 13. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 14. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 15. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 2. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti
 3. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 6. Katastrofaaliselle hanhiongelmalle vaaditaan loppua – kaupunki:  "Alamme valmistella ratkaisua"
 7. T24: Tallinnassa avautuu viikonloppuna täysin uudenlainen konseptihotelli – Citybox-hotelli ei tarjoa asiakaspalvelua vaan edullista majoitusta
 8. Sofi Kallio, 26, siirsi koronan vuoksi unelmahäitään ja menetti täydellisen juhlapaikan – sormuksiin jäi väärä päivämäärä
 9. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 10. T24: Tallinnan sataman uudistunut D-terminaali avasi ovensa – Kahden vuoden remontti on vihdoin ohi
 11. Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat
 12. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 13. Helsinkiin avataan ensi kesänä uusi kiinnostava ulkoilualue – "Sisäänkäynnistä tulee hieno"
 14. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 15. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.