Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista

Mari Skool

Mari Skool

RISTO MATTI TIETÄÄ, miten Maria Ohisalo ja Sanna Marin yhdessä kamppasivat Katri Kulmunin.

Sanna halusi eroon maanvaivasta, joka jäkätti valtion velasta. Maria halusi hävittää Katrin Elovena-imagon, joka varjosti vihreiden kannatuksen versoamista.

Tähtien sodassa Sannan ja Marian avustajat vuotivat ratkaisevat sähköpostit Suomen Kuvalehdelle, joka laukaisi kiljotiinina Katrin touhut konsultti Harri Saukkomaan kanssa. Eivätkö ne koskaan opi, ettei puliveivauksia kirjata sähköposteihin.

****

PELKO ELÄÄ, että Katrin hermo pettää ja hän avautuu, miten Sanna huusi ja kiroili ja Maria itkeä tirautteli viisikon kädenväännöissä. Saukkomaan viimeinen neuvo: Katri, älä kärsi yksin. Vedä kaverin mukaan lokaan.

*****

SUOMEN ELIITTI lomailee nyt Hangossa. Tuttu ravintoloitsija kertoo, kuinka jengi kittaa uskomattoman määrän luomua, lattea, lohta, lonkeroa, skumppaa ja vegaanista jäätelöä. Hinnalla ei ole väliä.

Kaikki maksetaan rahalla, jonka me salkunhoitajat heille teemme. Osingot saavat kyytiä kesäkaupungissa, jossa on pitkät perinteet herrasväen kesäpiikomisesta.

Kaupunki kärsii, kun Hangon (raha)regatta (jättimäinen bileviikonloppu) peruttiin. Tilaisuuden pääsponsorina olisi toiminut Evli Pankin pääomistaja, miljonääri Henrik Andersin. Henkan Blue Marlin on Suomen suurin puinen purjevene, jonka miljoonaremontti kesti kuusi vuotta. Entisöintiä varten Henkka perusti oman telakan Kotkaan. Työllisyysteko!

****

PETTERI ORPO käyttää ruutana-strategiaa. Hän makaa pohjamudassa, leikkii kuollutta ja odottaa saaliin uimista suun eteen.

Kokoomus on säilyttänyt kannatuksensa keskellä koronaa. Orpo odottaa syksyä, jolloin sosiaaliministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo, mitä sote-uudistus aikuisten oikeasti tarkoittaa.

Joustaviin työterveyspalveluihin tottuneet työntekijät pakotetaan jonottamaan julkisiin terveyskeskuksiin yhdessä työttömien ja eläkeläisten kanssa. Työterveys saa jatkossa tarjota vain laihdutusohjeita ja tarkastaa istuma-asentoja. Kuka korvaa työsuhde-edun menetyksen?

Milloin ovat ensimmäiset työntekijöiden ja työnantajien yleislakot, joilla vastustetaan työterveyspalvelujen lopettamista?

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut