Lukijalta: Suurkiitos kuntoportaista

Kirjoittaja kertoo, että Malminkartanon 426 porrasta pitävät hänet hyvässä kunnossa. Lukijan kuva / Risto Tarkiainen

Malminkartanossa ”Täyttömäellä” on portaita riittävästi vaativankin kuntoilijan makuun. 90 metriä korkealle kukkulalle päästäkseen on kiivettävä 426 porrasta!

Olen kiivennyt noita portaita huhtikuun puolesta välistä lähtien. Suurkiitos niille, jotka ovat tämän kuntoilumahdollisuuden tuottaneet.

Portaissa voi parantaa omaa kestävyyskuntoaan ja hapenottokykyään mitä parhaimmalla tavalla ja kyllähän siinä painokin putoaa, kun liikunnan yhdistää järkevään ateriointiin.

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ei nimittäin ole kovin vaikeaa, kunhan kunnon alkuun pääsee. Tuskin maltan odottaa aamuisin, että pääsen portaikkoon ja sama homma iltapäivällä.

Toivottavasti paikkakuntalaiset löytävät tämän loistavan liikuntamahdollisuuden. Eräänä kesäkuun aamuna kavereitani mäkimaastossa olivat enimmäkseen jänikset ja kanit.

Positiivisia kokemuksia on jo nyt tullut roppakaupalla, kivut ja kolotukset ovat jääneet kirjaimellisesti mäkeen ja energiaa riittää niin työhön kuin harrasteisiinkin.

Tämän alueen kehittäminen on mielestäni erittäin tärkeää, koska omasta hyvinvoinnista huolehtiva henkilö pystyy tuomaan iloa myös omaan lähipiiriinsä puhumattakaan siitä, miten paljon säästämme terveydenhoitomenoissa, jos jokainen meistä panostaisi nykyistä enemmän fyysisen toimintakykynsä ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tämä on mielestäni se varmin tapa pienentää sosiaali- ja terveydenhuollon menoja, siis todella hyvä liikuntaresepti.

Risto Tarkiainen Helsinki

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut