Pääkirjoitus: Senaatintorin jättiterassi on tyylikäs, mutta osataan sitä Itä-Helsingissäkin

Helsinkiläiset ja turistit ovat ottaneet Senaatintorin jättiterassin ilolla vastaan. Kuva avajaispäivältä. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Senaatintorille toissa viikolla auennut jättiterassi on ylittänyt kaikki odotukset. Erityisesti terassin viihtyisyys ja turvallisuus ovat keränneet kehuja. Ravintoloiden mukaan kauppa on käynyt vilkkaasti. Yhtenä syynä tähän on varmasti asiallinen hintataso, jota ei ole viety aivan äärimmäisyyksiin.

Tuomiokirkon portailta katsottuna terassi näyttää yksinkertaisen tyylikkäältä. Tuntuu siltä, kuin se olisi ollut siinä aina. Terassi tekee Senaatintorista entistä mielenkiintoisemman nähtävyyden.

Suurterassi perustettiin helpottamaan ravintoloiden korona-ahdinkoa. Se on suunniteltu vain yksivuotiseksi. Voi olla, että turistimassat saapuvat Helsinkiin jo ensi kesänä, eikä terassille olisi enää tilaa. On kuitenkin varmaa, että kaupunki on saanut projektista valtavasti oppia ja ymmärrystä. Toivottavasti näitä osataan hyödyntää jatkossa esimerkiksi ravintolafestivaalien ja muiden tapahtumien suunnittelussa.

Kaupunki höllensi koronan vuoksi ravintoloiden terassilupien myöntämisperusteita. Linjaus on rohkaissut ravintoloita uusien terassien avaamiseen. Tämän kesän mittaisia terassi- ja parkletsopimuksia oli kesäkuun loppuun mennessä tehty 35. Aivan kaikkialle pöytä- ja tuoliryhmiä ei ole saanut laittaa. Hylkäyksiä on tullut, jos terassi olisi vaarantanut liikennettä tai estänyt jalankulkijoiden riittävää liikkumisväljyyttä.

Kaivopuistossakin terassitoimintaa pyörittänyt Riku Nordqvist sanoi Helsingin Uutisille, että kaupungin lupauksista huolimatta byrokratiaa on edelleen liikaa. Hän ihmettelee, miksi esimerkiksi terassilupaan liittyvät maksut täytyy hoitaa virastossa paikanpäällä. Nordqvist korostaa, että Espooseen verrattuna kaikki on kuitenkin helpompaa.

Helsingissä on kiinnostavia kesäterasseja myös ydinkeskustan ulkopuolella. Hyvä esimerkki on Mellunkylän uudehko Helsinki Beer Factory. Se kerää paikalle niin lapsiperheitä, olutharrastajia kuin bileporukoitakin. Juomien hinnat ovat jopa keskustan tasoa, mutta itse savustetut ruoka-annokset ovat keskustaa selvästi isompia ja halvempia.

Aapo Siippainen

uutispäällikkö

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut