Mari Skool: Ministeriön kolmiodraama ja rötökset

MISSÄ PEKKA ON, kampaaja Antonio Flores, 41, kyseli tiuhaan soittelemalla ympäri ulkoministeriötä viime keväänä. Ulkoministerin kiivasluontoinen Antonio-rakas oli ulkomaankeikalla, kun Pekka Haavisto, 62, taisteli asemastaan avustajansa Jeri Aallon, 23, kanssa. Jeri oli Pekan autokuskina ja matkaseurana vaalikampanjassa. Ihmelapsena Jerin urapolku yleni ulkoministerin salaisten asioiden hoitajaksi. Virkamiehet ovat tästä huolissaan.

*****

JERI OLI KÄSIKASSARANA, kun Pekka yritti dumpata um:n konsuliosaston päällikön uran roskakoriin. Pekkaa epäillään virka-aseman väärinkäytöstä oman etunsa edistämiseksi. Poliisitutkinnassa Jeri pääsi pälkähästä kuin pentu aidanraosta. Antoniolla on tapana avautua suhteistaan kampaamonsa luottoasiakkaille (joihin ystäväni Maija Mekko kuuluu). Antonio voi olla Pekan pressakampanjan heikoin lenkki.

*****

PANKIN LUOTTOTAPPIOT kohoavat miljardiin euroon tänä vuonna. Markoissa laskien (kuusi miljardia markkaa) lähestytään 1990-luvun pankkikriisin tasoa. Kukaan ei ole huolissaan, vaikka työttömyys on suurta, pörssikurssit ovat taivaissa, kotitalouksien velat historiallisen suuret ja kullan hinta on kalleimmillaan seitsemään vuoteen. Suursijoittajat myyvät jo osakkeita ja piensijoittajat ostavat ylihinnalla. Suuret rahat menivät hetkeksi kultaan ja nyt ne vaihtuvat käteiseksi, jonka piensijoittajat tuhlaavat kultaan.

*****

TUHAT IHMISTÄ voi matkustaa turvallisesti Tallinnan-laivalla, mutta kortteliravintolaan saa ottaa vain 30 kerrallaan. Eipä silti, koronapelkoisena tilaan juomani ulkomaisesta verkkokaupasta. Ostaisin etänä myös kotimaisilta pienpanimoilta, mutta hallitus kieltää sen, vaikka vielä keväällä 110 kansanedustajaa yli puoluerajojen kannatti etämyyntiä. Valtion viinakauppa Alko pystyi jälleen lobbaamaan omaa etuaan ja estämään kotimaisen etämyynnin. Sen sijaan ulkomainen etämyynti sallitaan. Suosi suomalaista?

*****

LUEN PALJASTUSKIRJAA TRUMPISTA, jonka veljentytär piirtää USA:n presidentistä kauhukuvan. Kuka on vastaava suomalainen, joka on valehdellut oppiarvonsa ja käyttänyt häikäilemättömästi muita omaksi hyväkseen. Ehdotuksia?

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut