Mari Skool: Ministeriön kolmiodraama ja rötökset

MISSÄ PEKKA ON, kampaaja Antonio Flores, 41, kyseli tiuhaan soittelemalla ympäri ulkoministeriötä viime keväänä. Ulkoministerin kiivasluontoinen Antonio-rakas oli ulkomaankeikalla, kun Pekka Haavisto, 62, taisteli asemastaan avustajansa Jeri Aallon, 23, kanssa. Jeri oli Pekan autokuskina ja matkaseurana vaalikampanjassa. Ihmelapsena Jerin urapolku yleni ulkoministerin salaisten asioiden hoitajaksi. Virkamiehet ovat tästä huolissaan.

*****

JERI OLI KÄSIKASSARANA, kun Pekka yritti dumpata um:n konsuliosaston päällikön uran roskakoriin. Pekkaa epäillään virka-aseman väärinkäytöstä oman etunsa edistämiseksi. Poliisitutkinnassa Jeri pääsi pälkähästä kuin pentu aidanraosta. Antoniolla on tapana avautua suhteistaan kampaamonsa luottoasiakkaille (joihin ystäväni Maija Mekko kuuluu). Antonio voi olla Pekan pressakampanjan heikoin lenkki.

*****

PANKIN LUOTTOTAPPIOT kohoavat miljardiin euroon tänä vuonna. Markoissa laskien (kuusi miljardia markkaa) lähestytään 1990-luvun pankkikriisin tasoa. Kukaan ei ole huolissaan, vaikka työttömyys on suurta, pörssikurssit ovat taivaissa, kotitalouksien velat historiallisen suuret ja kullan hinta on kalleimmillaan seitsemään vuoteen. Suursijoittajat myyvät jo osakkeita ja piensijoittajat ostavat ylihinnalla. Suuret rahat menivät hetkeksi kultaan ja nyt ne vaihtuvat käteiseksi, jonka piensijoittajat tuhlaavat kultaan.

*****

TUHAT IHMISTÄ voi matkustaa turvallisesti Tallinnan-laivalla, mutta kortteliravintolaan saa ottaa vain 30 kerrallaan. Eipä silti, koronapelkoisena tilaan juomani ulkomaisesta verkkokaupasta. Ostaisin etänä myös kotimaisilta pienpanimoilta, mutta hallitus kieltää sen, vaikka vielä keväällä 110 kansanedustajaa yli puoluerajojen kannatti etämyyntiä. Valtion viinakauppa Alko pystyi jälleen lobbaamaan omaa etuaan ja estämään kotimaisen etämyynnin. Sen sijaan ulkomainen etämyynti sallitaan. Suosi suomalaista?

*****

LUEN PALJASTUSKIRJAA TRUMPISTA, jonka veljentytär piirtää USA:n presidentistä kauhukuvan. Kuka on vastaava suomalainen, joka on valehdellut oppiarvonsa ja käyttänyt häikäilemättömästi muita omaksi hyväkseen. Ehdotuksia?

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 2. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 3. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 4. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 5. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 6. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 9. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 14. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 15. Lisää rakentamista Otaniemeen: Biologin ja Meritekniikan alueista suunnittelukilpailu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 2. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 8. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 9. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 10. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 11. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 12. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 13. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 14. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 15. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.