Mari Skool: Rikastua voi vain köyhän asialla

Mari Skool

Mari Skool

RIKASTUA VOI KÖYHÄN ASIALLA. Maija Mekko tekee yliopistotutkimusta henkilöistä, jotka ovat rikastuneet kommunistien ja sosialistien aatteilla. Ehdoton ykkönen on Björn Wahlroos, joka ajoi pankkien ja vakuutusyhtiöiden sosialisointia nuorena kommunistina. Nyt hän on pankin ja vakuutusyhtiön suuromistaja, jonka varallisuus pyörii 800 miljoonassa eurossa. Vuorineuvos Jorma Eloranta aloitti ministeri Ulf Sundqvistin (sd.) poliittisena sihteerinä ja on nyt metsäyhtiö Stora-Enson hallituksen puheenjohtaja.

*****

ANTTI RINNE (sd.) vaurastui ay-johtajana, lakkokenraalina ja poliitikkona sen verran, että komean omakotitalon ja moottoripurjehtijan lisäksi hän hankki täksi kesäksi kesämökin Iniön saaristosta. Antti purjehti mökille, vaikka toveri-Sanna kolmasti kielsi. Antti elää kuten hänen vainoamansa yrittäjät ja omalla työllään omaisuutta hankkineet henkilöt. Älä ihmettele, miten leveästi elän, vaan verota muita elämään kapeammin. Onko vene- ja mökkiveron korotus pyyhitty pois demarien lisäverolistalta?

*****

YLEISÖLLÄ on väärä käsitys edushenkilöiden palkoista, varallisuudesta, elämäntavoista ja luonteesta. Sanna Marin ei ole punaposkinen naapurintyttö vaan kiroileva siili, jonka piikit pistävät vastustajaa selkään. Äänestäjien pitää lukea naistenlehtiä, joissa köyhät poliitikot esittelevät kalliit kotinsa, perintöhopeansa ja kesämökkinsä.

*****

PUOLUEIDEN SALAINEN imagotutkimus kertoo, että vihreiden puheenjohtajalla Maria Ohisalolla on kriisi. Vihervasemmistolainen köyhyystutkija, joka asuu miljoonatalossa Helsingin Vanhankaupunginlahdella miljonäärimiehensä kanssa, ei ole uskottava vallankumouksellinen.

*****

PANKIN PAPEREIDEN mukaan 20–40-vuotiaat henkilöt eivät enää ansaitse yhtä paljon kuin heidän vanhempansa. Tämä tarkoittaa ansiotulojen ja niistä perittävien verojen vähentymistä, mikä on huono asia. Samalla perintövarallisuuden merkitys lisääntyy. Entistä useampi nuori perhe ostaa asunnon, kesämökin tai veneen perintörahoilla. Ilmaskos Sannan hallitus suunnittelee perintöveron korottamista.

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut