Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hekan uima-allassäännöt ihmetyttävät

Hekan vuokralaisia oli ohjeistettu poistamaan trampoliinit ja suuret uima-altaat pihoilta, Helsingin Uutiset kirjoitti kesällä 2018. Muuten ne poistettaisiin vuokranantajan toimesta.

Sain vastaavan ilmoituksen henkilökohtaisesti huoltomiehen tuomana kotiovelle. Järjestyssäännöissä tai Hekan kotisivuilla ”piha-osiossa” ei ole edelleenkään kielletty uima-altaita.

Isännöitsijä kuitenkin vahvisti tämän kiellon ja vetosi siihen, että järjestyssääntöihin ei voida laittaa kaikkia kieltoja, koska muuten siitä tulisi liian pitkä ohjeistus.

Vuokranantaja vetosi kiellossa siihen, että muovinen uima-allas aiheuttaa rakenteille haittaa ja ne ovat ehdottomasti kielletty. Yritin kertoa isännöitsijälle uima-altaan olevan kaukana, noin neljän metrin päässä rakenteistan. Lisäksi piha viertää alaspäin, mutta kuulemma vesi voi silti maahan mennessä aiheuttaa vaurioita rakenteille.

Näin korona-aikana oma piha on ollut ainoa lohdutus kesähelteillä pienten lasten kanssa ja lapsille on erittäin harmillista, että vilvoittelu pihalla kielletään.

Itseäni harmittaa se, että Hekalla ei ole yhtenäiset ja selvät ohjeet vuokralaisille. Grillin käytöstä ja kukkaistutuksista on maininnat erikseen, mutta mahdollisesta vesivahingon aiheuttajasta ei?

Tunnen useita ihmisiä jotka asuvat Hekan vuokra-asunnoissa ja ovat pitäneet kahluualtaita lapsille. He kummaksuivat tätä saamaani huomautusta.

Meilläkin nämä altaat ovat jo toista vuotta. Luulisi, että vuokralaiselle tehdään ennen huomautusta selväksi, mikä asunnossa on sallittua ja mikä ei.

Ama