Mari Skool: Miljardi on kilometrin pino satasia

Mari Skool

Mari Skool

KEMPÄ TIETÄIS SEN, että miljardiin euroon tarvitaan kilometrin korkuinen pino sileitä sadan euron seteleitä päällekkäin.

Suomen maksu EU:n elvytyspakettiin on 3,4 miljardia euroa suurempi kuin meille tuleva koronatuki.

Kun ladotaan 3,4 miljardin edestä satasen seteleitä vierekkäin, rahaletka kulkee valtioneuvoston linnasta Eduskuntaan ja takaisin. Semmoinen on Suomen elvytysväline.

MILJARDIEN SIIRTO Suomesta Etelä-Eurooppaan ei huoleta montaa suomalaista, sillä rahamäärää ei osata hahmottaa.

Havahtuminen tapahtuu vasta, kun hallitus korottaa ruoan arvonlisäveroa, joka on jo nyt kolminkertainen Italiaan verrattuna.

Tuemme uusilla veroilla pastamaata, jonka pääministeri Berlusconi sanoi taannoin, ettei Suomessa ole ruokakulttuuria, ainoastaan pahaa ruokaa (mämmiä ja maksalaatikkoa). Helsingin Sanomien ruokakriitikko on samaa mieltä: ABC-ravintoloista ei saa Parman kinkkua.

Panee miettimään, mitä uskallan sanoa sijoitusasiakkaille.

Tuoreet uutiset suuryritysten tilauskantojen heikkenemisestä ennustavat laskevia tuloksia ja pienempiä osinkoja. Nyt pitäisi tajuta, että markkinoille tulviva velkaraha on erottanut reaalitalouden ja pörssikurssit toisistaan. Kun kupla puhkeaa, moni menettää vuosikymmenien säästönsä.

HELSINGIN SYDÄMESSÄ taistellaan huumepolitiikasta, jota vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo haluaa vapauttaa lisää.

Suur-Kallion alueella rehottaa huumeiden katukauppa, piikittäjät ilmestyvät Puu-Vallilan puutarhapihoille ja järjestyshäiriöt ovat arkipäivää.Korvaushoitoklinikan avaaminen alueelle oli viimeinen ruiske, joka laukaisi piilevän raivon huumeidenkäyttäjiä ja asunnottomia kohtaan.

Kallio on labra, jossa testataan käytännön olosuhteissa huumepolitiikan, kodinturvan ja puoluekannatuksen kombinaatio.

BREXITILLÄ on arvaamattomia seurauksia. Britit ovat tuottaneet lähes 90 prosenttia EU:ssa juotavasta wiskystä.

EU-eron jälkeen jalojuoman hinta nousee ja saatavuus heikkenee. Ompeluseuramme osti laatikollisen sigle maltia pahan päivän varalle, joka on edessä ensi vuoden alussa.

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut