Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta: HSL:n harkittava bussilinjan lakkautus uudelleen – ”maalaispysäkit” eivät ole vaihtoehto

Koronakevät vei ihmiset etätöihin, nyt työpaikoilleen palaavilta asukkailta viedään bussilinja Helsingin Torpparinmäessä.

Torpparinmäki on pientalovaltainen asuinalue Tuusulantien varressa, lähellä Vantaata. Helsingin keskustasta linnuntietä matkaa on noin 14 kilometriä.

Aluetta palvelee kaksi bussilinjaa, joista toinen ruuhkalinja 67V ajaa vain aamuisin ja iltapäivisin, nimensä mukaisesti ruuhka-aikaan ja on ollut vuosikymmenten ajan alueen asukkaiden pelastuksena nopeaan ja suoraan yhteyteen Helsingin keskustaan.

Bussilinjan 67V lakkauttamisesta tiedotettiin HSL:n toimesta keskellä heinäkuuta, joka on perinteisesti suosituin kesälomakuukausi. Ymmärrän hyvin, että HSL:n on tehtävä haasteellisen korona kevään jälkeen sopeutustoimia taloudellisen tilanteensa korjaamiseen, mutta onko perusteltua lopettaa linja kokonaan käyttäjien vähyyteen vedoten, kun tiedetään, että suurin osa kaupunkilaisista on siirtynyt etätöihin valtioneuvoston kehotuksesta.

Alueen asukkaiden matka Helsingin keskustaan hidastuu huomattavasti, kun käytössä on vain yksi bussilinja, jonka matka-aika keskustaan on noin 45 minuuttia. Tilalle tarjottu ja edellisvuonna rakennettu Tuusulantien ”maalaispysäkit” eivät ole varteenotettava vaihtoehto Torpparinmäestä keskustaan matkaaville kaukaisen sijaintinsa vuoksi sekä siksi, että tuolta pysäkiltä lähtevät linjat eivät pysähdy muun muassa Kaisaniemen pysäkillä.

Alueen asukkaat toivovat HSL:ltä vielä harkintaa edes linjan osittaiseen säilyttämiseen, jolla turvataan alueen asukkaiden nopeat julkisenliikenteen palvelut.

Sujuvan ja nopean julkisen liikenteen yhteydet myös madaltavat kynnystä siirtyä yksityisautoilusta julkisen liikenteen käyttäjäksi, joka on myös linjassa kaupungin strategian kanssa.

Parhaillaan on käynnissä nettiadressin kerääminen, johon nimiä on kertynyt reilu 300, joka on linjassa bussilinjan asukkaiden arvioiman käyttäjämäärän kanssa.

Anne Vuori