Mari Skool Stadin kauppakuolema on tyhmä unelma

HELSINGIN KESKUSTA on unelmatilassa: siellä on vaikea liikkua yksityisautolla, pysäköinti maksaa maltaita ja pyöräilijöille on tilaa, vaikka fillaristien enemmistönä ovat Sanomatalon toimittajat ja yliopisto-opiskelijat. Koronan takia julkisilla ei tulla keskustaan shoppailemaan. Korona karkotti myös ulkomaiset risteilyalukset ja niiden tuomat turistit. Onko ihme, että merkkiliikkeet lopettavat. Keskustan tyhjentäminen on ollut monivuotinen poliittinen prosessi, jonka tulokset nyt nähdään. Havahdutaanko tyhmään tuhoon vasta, kun Stockan pitkät jäähyväiset ovat päättyneet.

*****

KÄVELYKESKUSTA ilman kauppoja on katastrofi. Toimistojen vuokraus on myös vähentynyt, kun yritykset eivät saa lisäarvoa Aleksanterinkadun osoitteesta. Asukkailla on muitakin tarpeita kuin lyhentää 30 vuotta asuntolainaa ahtaasta kaksiosta. Viisaimmat myyvät ajoissa keskustakämppänsä ja ostavat kartanon Kirkkonummelta.

*****

HALPAKAUPPOJEN myynti buumaa niin Suomessa kuin USA:ssa, kun koronan takia työttömäksi jääneiden ostovoima on laskenut. Rinnakkaisseurauksena levisi laaja epävarmuus, joka pani kaikki kotitaloudet säästämään. Isot talletukset polttelevat nyt taskuja. Käytettyjen autojen kauppa käy jo kiivaana. Saksasta ja Ruotsista rahdataan 5-6 vuotta vanhoja Volkkareita, Bemareita ja Volvoja. Jokainen tuontiauto parantaa liikenneturvallisuutta, kun Suomen autokannan 12 vuoden keski-ikä alenee. Samalla valtio menettää tuntuvat verot uusista autoista.

*****

INTERSEKTIONAALINEN henkilöstöpolitiikka on halpuutusta. Pankin henkilökunta sai laihdutusoppaan, jossa kehotetaan syömään omena päivässä ja kävelemään koronakilot pois. Sivulauseessa todettiin, että kuntosalilippuja ei enää jaeta ja henkilökunnan parkkipaikkojen määrä puolitetaan. Mitä pankit edellä, sitä velalliset perässä.

*****

JARI SARASVUON firman konsultti sanoo, että koronakaranteenista toimistolle palaavat ovat kuin inttiin meneviä alokkaita. Aamuherääminen on vaikeaa, kellonaikojen noudattaminen on ylivoimaista, toimisto on vankila ja kaikilla on koti-ikävä. Pomojen on syytä varautua myös siihen, että porukka lähtee puntikselle kesken työpäivän.

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut