Ikääntyneiden heikko työllisyys johtuu syrjinnästä, johon laki ohjaa

Valtuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs (vihr.) -
Otso Kivekäs

Otso Kivekäs

Suomessa 60-vuotiaan on vaikea löytää töitä. Ruotsissa 60–64-vuotiaista on töissä noin 70 %, Suomessa alle 50 %. Tämä on työllisyyspolitiikkamme suurimpia ongelmia. Yksi niistä, joita hallitus tänä syksynä koittaa ratkoa.

Julkisessa keskustelussa on ehdotettu kahta ratkaisua: toisaalta ns. työttömyysputken poistamista ja toisaalta irtisanomisjärjestystä, jossa nuoremmat tai vähemmän aikaa talossa olleet pitää YT-neuvotteluissa irtisanoa ennen vanhempia.

Kumpikin muutos vastaisi Ruotsin käytäntöä. Työttömyysputken poisto luultavasti lisäisi työllisyyttä jonkin verran, pakotettu irtisanomisjärjestys kokonaisuutena tuskin ainakaan nostaisi sitä. Kumpikaan ei kuitenkaan osu ongelman ytimeen.

Suomen ongelma ei ole, että ikääntyneitä irtisanotaan. Ongelma on, että he eivät löydä uutta työtä. Heitä ei palkata.

Työmarkkinoilla syrjitään ikääntyviä. Pahimmillaan jo 50-vuotiaan alkaa olla selvästi nuorempia vaikeampi löytää työtä, 60-vuotiaan selvästi vaikeampi. Ikäsyrjintä on laitonta, mutta kiistaton fakta. Suurin syy siihen on, että työkyvyttömyyseläkkeen rahoitustapa ohjaa ja lähes pakottaa yrityksiä siihen.

Työkyvyttömyyseläkkeelle jää 20 000 ihmistä joka vuosi. Miltei joka kolmas eläkkeelle jäävä aloittaa eläkkeensä työkyvyttömyyseläkkeellä, joka kestää yleensä vuosia. Tämän eläkkeen kustantaa vakuutustensa kautta eläkkeelle jäävän viimeinen työnantaja. Laskukaava on monimutkainen, mutta lopputuloksena työkyvyttömyyseläkkeelle jäävä maksaa työnantajalle kymmeniä tai satoja tuhansia euroja.

Laki kieltää syrjinnän, mutta sitä on helppo kiertää.

Ainoa tapa välttää tämä kulu on, että ei palkkaa ihmisiä, joilla on riski jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle. Siis etenkään vanhoja. Laki kieltää syrjinnän, mutta sitä on helppo kiertää.

Väitän, että tämä on yksi suurimmista syistä, miksi ikääntyneiden työllisyys on Suomessa muita pohjoismaita alempi.

Tämä sama lainsäädäntö ohjaa välttämään myös mielenterveysongelmaisten ja muiden työkyvyltään epävarmojen palkkaamista. Se tekee työmarkkinoista raa’at ja rankaisee inhimillisyydestä. Tämä ei tietenkään ollut lain tarkoitus, mutta se on sen seuraus.

Tästä kohtaa lähtisin itse korjaamaan Suomen työllisyyttä.

Kirjoittaja on valtuuston puheenjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.