Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kaahailu kuriin Vuosaaressa

Ajan päivittäin useita kertoja Vuosaaressa Vuotietä, ja olen huolestuneena seurannut, kuinka alennettua 50 km/h nopeusrajoitusta ei noudateta. Itäkeskuksesta Vuosaareen suuntaan ajettaessa Vuosaaren sillan jälkeen on ollut pitkään voimassa sama nopeusrajoitus kuin Puotilan kohdalla, mutta autoilijat nostavat nopeuden reilusti ylinopeudeksi, vaikka liikennemerkit osoittavat Rastilan ABC:n kohdalla, että sama 50 km/h nopeus jatkuu.

Ennen Vuotiellä ajettiin 60 km/h ja se on jäänyt monelle mieleen tai sitten vain alempaa nopeusrajoitusta ei kunnioiteta. Varsinkin Kallahden ramppiin ajavat autoilijat ajavat ylinopeutta vasemmalla kaistalla ja hiillostavat perässä kiinni ja kiilaavat vaarallisesti päästääkseen oikealle rampille.

Poliiseja ei ole näkynyt kertaakaan Vuotiellä Karavaanisillan ja Pohjavedenportin välisellä osuudella, jossa alennettu 50 km/h nopeusrajoitus on voimassa. Pari kertaa on valvottu nopeuksia Puotilan venekerhon kohdalla, mutta Vuotie on jäänyt kokonaan valvomatta.

Autoilijoiden nopeus nousee siis jostain kumman syystä tällä välillä vaikka nopeusrajoitus ei muutu ollenkaan Meripellontieltä ajettaessa tai toisesta suunnasta aina satamasta lähtien.

Helsingin kaupunki on vastannut minulle, että Vuosaaren sillan korjausurakkaan kuului nopeusrajoituksen merkitseminen asfalttiin, mutta useista viesteistä huolimatta maalauksia ei ole tehty. Tämä olisi yksi keino hillitä nopeuksia, ja toinen tehokkaampi poliisin liikennevalvonta.

Vuosaarelainen