Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Onko juuri nyt tarpeen aloittaa luokkasota

YLIOPISTOJEN opintopiireissä ei kaihdeta luokkataistelua. Yliopistotukija Maija Mekko tutkii työkseen radikaaleja opiskelijaliikkeitä. Vihavasemmiston keskuudessa juhlitaan sankarina Dan Koivulaaksoa (vas.), joka nimittää perussuomalaisia trollioikeistoksi ja poliiseja sioiksi. Maija kysyy, miksi juuri nyt ääriajattelu kasvaa ja kukoistaa?

*****

OPETUSMINISTERI Li Anderssonin lähin avustaja on Dan Koivulaakso. Risto Matti opiskeli Danin kanssa ruotsinkielisessä kauppakorkeassa. Dan järjesti mielenosoituksia ja ihannoi äärivasemmistolaista väkivaltaryhmää Antifaa. Dan on rehvastellut osallistumisellaan rauhanomaisiin suurmielenosoituksiin Hampurissa kesällä 2017. Samaan aikaan kaupungissa poltettiin autoja, ryöstettiin kauppoja ja 300 poliisia loukkaantui. Dan on esitelmöinyt katutappeluista vihavasemmiston tapahtumissa. Onko nyt tarpeen, että opetusministerin erityisavustajana ja vasemmiston ministeriryhmän sihteerinä on mellakoinnin ja katutappelujen asiantuntija?

*****

ÄÄRILIIKKEIDEN nuoret sitoutuvat vaihtoehtoisiin faktoihin, jotka halveksivat demokratiaa. Koronan torjunnasta on Saksassa tullut uusi katutappelujen peruste. Porukka vastustaa maskien käyttöpakkoa busseissa, mutta käyttää maskeja heitellessään polttopulloja. Kuinka korkeisiin asemiin ääriliikkeiden kannattajat voivat yletä Suomen poliittisessa järjestelmässä?

*****

KESÄLOMAN PÄÄTTEEKSI Risto Matti kirjasi kokemuksiaan: saaristomerellä näkee, miten maatalouden päästöt pilaavat vesistöjä. Ympäristökeskuksen mukaan ne ovat lisääntyneet, kun asutuksen ja teollisuuden päästöt ovat vähentyneet. Jättävätkö vihreät syksyllä hallituksen, jos saaristomeren pilaamista ei torjuta kovilla sakoilla ja seuraamusmaksuilla?

*****

FESTAREILLA vallitsee epätasa-arvo. Saaristo Open -bileissä viime viikonloppuna oli yhtä monta bajamajaa miehille ja naisille. Lisäksi miehillä oli kourut ryhmätyötiloina, mutta naisten yksilösuorituksiin oli pitkät jonot. Miksi naisia syrjitään seisontakyvyn puutteesta? Miehet ehtivät vessasta takaisin oluttelttaan nopeammin kuin naiset. Miksei (täysin tuntematon ja näkymätön) tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist (rkp.) tee mitään vääryyden korjaamiseksi.

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.