Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Tolkullisesti maahanmuutosta

Maahanmuuttopolitiikka on yksi politiikan tärkeimmistä kysymyksistä. Millaisia maahanmuuttajia otetaan ja kuinka paljon, vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten Helsinki ja Suomi tulevat muuttumaan.

Maahanmuuttopolitiikasta on vaikea keskustella, koska punavihreillä on taipumus tuomita ne, jotka nostavat esille maahanmuuton ongelmia. Hyvään keskusteluun kuuluu kuitenkin erilaisten näkökulmien esiin tuonti.

Tästä perussuomalaisille voi antaa tunnustuksen. He ovat puhuneet maahanmuuton haitoista ja laskeneet sen kustannuksia, vaikka ovat kokeneet punavihreän vihapuheen voiman.

En kiistä sitä, että perussuomalaisten linja maahanmuutossa on voinut olla aika tyly. Mutta ei heitä siitä pidä tuomita, vaan antaa oma vastauksemme ongelmiin.

Helsinki on helsinkiläisten koti. Jos me otamme jonkun asumaan kotiimme, niin tottahan me edellytämme, että tulija noudattaa kotimme pelisääntöjä. Emme suostu siihen, että tulija sanelee, miten saamme kodissamme elää. Samoin edellytämme, että muuttaja kantaa vastuunsa kotimme kunnossa pysymisestä, eikä jää vapaamatkustajaksi. Toki pyrimme toimimaan ystävällisesti niin, että muuttaja pystyy hoitamaan velvollisuutensa ja tietää, mitä häneltä odotamme.

Maahanmuuttoon liittyviä tärkeitä kysymyksiä ovat kielen oppiminen, työllistyminen ja integraatio. Vakava pyrkimys näiden tavoitteiden saavuttamiseen on maahanmuuttajan velvollisuus. Meidän tulee toimia siten, että maahanmuuttajalla on edellytyksiä tavoitteiden saavuttamiseen.

Mitä paremmin nykyiset maahanmuuttajat saavuttavat nämä tavoitteet, sitä enemmän maahanmuuttajia voidaan ottaa, mitä huonommin tavoitteet saavutetaan, sitä vähemmän maahanmuuttajia on syytä ottaa.

Tämä maa tarvitsee puolueen, joka kykenee rakentavaan yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Puolueen, joka arvopohjansa tähden antaa ongelmiin astetta maltillisemmat ratkaisuehdotukset. Silloin ne ihmiset, jotka kokevat perussuomalaisten ratkaisumallit liian tylyiksi, voivat kuitenkin tukea tolkullista politiikkaa Suomen ja Helsingin parhaaksi. Mikäli minusta on kiinni, kristillisdemokraateista tulee tuo puolue, joka tarjoaa tämän mahdollisuuden.

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu (kd.).