Lukijalta: Lisää musiikkikasvatusta

Musiikin positiivisista vaikutuksista lasten kielenkehitykseen ja oppimiseen on yhä kasvavaa tutkimusnäyttöä. Ammattilaisten toteuttama musiikkikasvatus hyödyttää lapsia monin tavoin. Tutkimusten mukaan musiikkiharjoittelulla on positiivisia vaikutuksia kielellisiin taitoihin.

Näitä ovat muun muassa sanojen erottelu, äänteiden käsittely, kielellinen muisti ja lukutaito. Lisäksi musiikin harrastaminen parantaa keskittymiskykyä ja helpottaa esimerkiksi vieraan kielen oppimista ja jopa matematiikan oppimista.

Helsingissä on monia muskaritoimintaa tarjoavaa toimijaa. Olisikin hyvä, että Helsingin kaupunki selvittäisi, miten saadaan musiikkileikkikoulutoiminta eli muskari jokaisen lapsen ulottuville esimerkiksi niin, että palkataan päiväkoteihin kiertäviä musiikkileikkikoulun opettajia. Näin muskaritoiminta saataisiin maksutta kaikkien helsinkiläislapsien ulottuville.

Suomessa on jo kuntia, esimerkiksi Forssa, jossa mallia kokeillaan parhaillaan kaikille viisivuotiaille. Helsingin tulisi tässäkin asiassa olla edelläkävijä Suomessa.

Laura Rissanen varavaltuutettu (kok.) kahden koulupojan äiti Helsinki

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut