Pääkirjoitus Terhokoti on eettinen puntari

Terho-säätiön ylläpitämässä Terhokodissa päätettiin syyskuussa käynnistää koko henkilökuntaa koskeva yhteistoimintamenettely. Potilaiden hoito jatkuu normaalisti.

Säätiön tiedotteen mukaan yhteistoimintamenettelyn perusteena on tuotannollisista ja taloudellisista syistä johtuva työvoiman mahdollinen vähentäminen, joka johtuu toiminnan pitkäaikaisesta ja kuluvana vuonna kiihtyneestä tappiollisuudesta.

Toiminnan tappiollisuuden keskeisimpänä syynä on Terhokodin käyttöasteen voimakas aleneminen viime vuosina sekä kustannuksiin verrattuna liian alhaiset hoidon hinnat.

Terhokoti on vuonna 1987 perustettu 17-paikkainen saattohoitokoti Helsingissä, joka on erikoistunut vaativan erityistason saattohoitoon. Terhokodin toimintaa on pidetty yleisesti erittäin tärkeänä.

Yt-uutinen otettiin järkytyksellä vastaan ja se kirvoitti Helsingin Uutisten Facebook-sivulla liki 100 kommenttia. Moni kiitti ketjussa Terhokodin heidän läheiselleen tarjoamaa hoivaa ja huolenpitoa elämän viimeisinä päivinä.

Terho-säätiön hallituksessa istuva helsinkiläisvaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr.) kertoi heti tuoreeltaan olleensa tilanteesta raivoissaan, mutta totesi perään, ettei hallintoneuvosto voi paljon tehdä, jos HUS ja kunnat sulkevat rahahanat.

Helsingin kokoomus vaati viime viikon perjantaina, että toiminnan turvaamiseen löytyy ratkaisu ennen irtisanomispäätöksiä. Kokoomuksen mukaan sellaista lopputulemaa ei voi tulla, jossa Terhokoti ajaa toimintansa alas.

Terhokodin rahoitus onkin noussut valtakunnalliseksi puheenaiheeksi. Tarvittava summa on verrattain pieni, kun samaan aikaan muun muassa Helsingin kaupunki kiirehtii urakkaa 100 000 (sukupuolineutraalin) liikennemerkin uusimiseksi ja maan hallitus ottaa velkaa miljarditolkulla.

Terhokoti toimii nyt moraalisena ja eettisenä puntarina, kun uusmaalaiset poliitikot päättävät, kenelle ja kuinka paljon rahaa koronaniukkuudessa jaetaan. Itse liputan vahvasti Terhokodin puolesta.

karri.kannala@media.fi

Päätoimittaja, paikallisjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut