Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Pormestareiden Helsingissä on isoja ongelmia

Helsinkiläisten pitäisi olla huolissaan. Jan Vapaavuoren (kok.) johtamassa Helsingissä on isoja ongelmia. Kaikki viime vuosien suuret hankkeet, jotka olisivat kehittäneet Helsinkiä, ovat kaatuneet tai sitten ne kestävät ikuisuuden. Toiset ovat tyssänneet rahoituksen puutteeseen toiset poliittiseen päätöksentekoon.

Guggenheim, keskustatunneli ja Lapinlahden myynti – ei onnistu. Östersundomin alue liitettiin Sipoosta Helsinkiin vuonna 2009. Hanketta ajettiin tärkeänä ja kiireellisenä. Siellä piti olla uutta 100 000 asukasta jo pari vuotta sitten. Mitään ei ole vieläkään tapahtunut.

Suvilahden tapahtuma-alue, Helsinki Garden, Royal Center Jätkäsaareen – projektit eivät liiku eikä kukaan tiedä niiden rahoituksesta.

Helsingin isojen hankkeiden prosesseissa on selvästi valuvikoja. Esimerkiksi Tampereella osataan kehittää kaupunkia yhdessä.

Keskustatunneli, ratikkahanke ja Euroopan modernein tapahtuma-areena keskustaan. Hienoja saavutuksia, joista Vapaavuoren, Sinnemäen ja Razmyarin Helsinki voi vain haaveilla.

Miksi kaikki projektit jäävät puolitiehen? Onko kaupungilla tarpeeksi tietämystä isoista projekteista?

Jokin on pahasti vialla päätöksenteossa. Pormestarimalli ei selvästikään toimi.

Onko ne arvioitu tarpeeksi hyvin ennen aloittamista? Onko niistä poliittista yhteisymmärrystä? Selvästikään ei. Jokin on pahasti vialla päätöksenteossa. Pormestarimalli ei selvästikään toimi.

Ainoa iso Helsingissä valmiiksi tullut hanke on Olympiastadionin peruskorjaus, jonka kaupunki ja valtio ovat yhdessä saaneet menemään melkein tuplaten yli budjetin. Kukaan tuskin kantaa tästäkään vastuuta.

On aika muuttaa suuntaa ja tehdä asiat toisin. Muuten Helsingin kehitys pääkaupunkina jää ikuisesti pysähtyneisyyden aikaan.

Harry Harkimo, Liike Nytin puheenjohtaja ja kansanedustaja