Mari Skool: Koronakuri on pantu överiksi

Mari Skool

Mari Skool

KUKA KUOLEE KORONAAN, on tärkeä tieto demokratian näkökulmasta. Kaikki koronaan menehtyneet ovat olleet ennestään sairaita ja lähes yksinomaan ikäihmisiä. Noin 350 kuolleen takia 5,4 miljoonan kansalaisen oikeuksia rajoitetaan ja kansantalous on kampattu polvilleen.

*****

TAUDISTA HUOLIMATTA kokonaiskuolleisuus ei ole noussut. Tartunnat leviävät kouluissa ja urheilukentillä, mutta korona on todella vaarallinen vain vähemmistölle. Heitä on suojeltava. Koronasta on puhuttava muussa kuin paniikissa. Kyse ei ole trumppilaisesta välinpitämättömyydestä, vaan suojelun kohdentamisesta ja kohtuullistamisesta.

*****

KORONA JA VIINA eivät THL:n mukaan sovi yhteen klo 22 jälkeen. Entä lauantaina päivällä, kun syön Classic Pizzassa? Jos yökerhot ovat koronalinkoja, miksi niistä on syksyn myötä jäljitetty vain 200 tartuntaa. Kaiken kaikkiaan tartuntoja on yli 10 000. Jokin tässä mättää? Torjuuko THL ravintoloiden sulkemisella viinan juonnin kansantautia eikä koronaa?

*****

MASKIN KÄYTTÖPAKKO on voimassa laajalti Euroopassa. Miksei meillä? Onhan meillä pakko käyttää turvavöitä, olla selvin päin ratissa ja lyhentää asuntolainaa. Masked Finland olisi matkailubrändi: yöttömien öiden ja hunnutettujen huulien maa.

*****

ONKO KORONAN HOIDOSTA tullut kätevä keino näyttää kaapin paikka yrittäjille ja tukahduttaa poliittinen oppositio?

*****

PELKÄÄN KORONAA ja käytän maskia. Siitä huolimatta epäilen yleisiä rajoituksia, jotka tappavat palvelualan yrityksiä ja lisäävät erityisesti naisten työttömyyttä. Kohta istutaan keskellä katua ja julistetaan koronahätätila koronapolitiikkaa vastaan. Krista Kiurun (sd.) keinoilla koko kansa on hallituksen almujen orjana.

*****

JULKINEN TALOUS kurjistuu koronassa. Busseja ajetaan autioina. Vuoroja karsitaan, lippuhintoja nostetaan ja laaditaan hätäapupaketteja. Jo ennen pandemiaa tuli selväksi, että miljardin hintainen Espoon länsimetro on hitaampi vaihtoehto, kuin entiset suorat bussilinjat Helsinkiin. Yksityisautoilu jatkuu myös siksi, että se on turvallisinta. Bussien käyttö voi hiipua pitkäksi ajaksi kuten etelänlomailu. Autokauppa piristyy koko ajan.

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.