Lukijalta: | Kirsikkapuisto Finlandiapuistoon

Kävelemme usein koirien kanssa Töölönlahdella ja Finlandiapuistossa. Töölönlahden ympärys on mahtava kauniine vanhoine puineen.

Sitä vastoin Finlandiapuisto kaipaisi jotain piristettä poistamaan tyhjyyden ja autiuden tunnetta. Eikä tämä ole vain tunne, näkymä on ankeahkon oloinen, varovaisesti asiaa ilmaistakseni.

Ehdotan, että Finlandiapuistoon, lähelle Töölönlahden kevyen liikenteen väylää istutettaisiin kirsikkapuita. Näin saataisiin Helsinkiin toinen kirsikkapuisto. Keväällä oli nimittäin aikamoinen tungos ja autojen jono, kun kaikki helsinkiläiset (itseni mukaan laskien) ryntäsivät samaan aikaan ihailemaan kukkivia kirsikkapuita Roihuvuoreen.

Finlandiapuiston kirsikkapuumetsä olisi hyvien kulkuyhteyksien päässä ja samalla helsinkiläiset jakaantuisivat sopivasti kahdelle eri alueelle kukintaa ihailemaan. Kenties suurelta tungokseltakin vältyttäisiin. Kirsikkapuisto Töölönlahden reunalla toisi uudenlaista viehätystä alueelle.

Arvoisat pormestari Vapaavuori ja apulaispormestari Sinnemäki laittaisitteko ensi vuoden budjettiin sopivan summan kirsikkapuiston perustamiseen. Lähtisin mielellään kirsikkapuiden istutustalkoisiin, jos sellaiset järjestettäisiin.

Valpuriina

Näkymä on ankeahkon oloinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut