Pääkirjoitus: Ravintolaan voi ja kannattaa nyt mennä – vastuullisia valintoja voi tehdä useilla kriteereillä

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo
Karri Kannala

Karri Kannala

Helsingin Uutisten syys-lokakuun kebab-ravintolaäänestyksen voittaja oli King Kebab Vallila. Lukijoiden antamia ääniä tuli ennätykselliset 6036, joista King Kebab sai peräti 2 555.

Toisesta sijasta käytiin tiukempaa kisaa. Döner Harju Kallion äänisaalis oli 1024 ja Kampin Eerikin Pippurin 871 ääntä.

Vuonna 2007 perustettu King Kebab on laajentunut Vallilasta myös Kallion suuntaan Vaasankadulle ja Herttoniemeen. Ravintola Kaivohuoneen pihalla heillä on ollut retrotyylinen ruokavaunu. Tänä vuonna seuraava ravintola avataan Tikkurilaan Vantaalle.

Toiseksi Helsingin Uutisten äänestyksessä sijoittunut Döner Harju Kallio on perustettu vuonna 2014 Fleminginkadulle.

Kebab-ravintoloiden kirjo on laaja ja usein niihin liitetään myös puheet harmaasta taloudesta. Helsingin Uutisten kebab-äänestykseen tekemä taustatyö kuitenkin osoittaa, että kaupungista löytyy useita laaturaaka-aineita käyttäviä kebab-ravintoloita, joissa ruoasta voi nauttia myös puhtaalla omallatunnolla.

Helsingin parhaan pizzerian tittelistä käydään tällä hetkellä huippujännittävää kilpailua. Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä oli viime viikonloppuun mennessä annettu yli 3600 ääntä ja ne ovat jakautuneet eri puolille Helsinkiä. Äänestys jatkuu vielä tänään.

Kolmen kärjessä (aakkosjärjestyksessä) olivat viikonloppuna Capperi, Daddy Greens ja Via Tribunali. Taistelu voitosta on äärimmäisen tiukka, koska ykköspaikka on vaihtunut tiuhaan.

Pizza-kategorian ravintolakirjo on huomattavasti kebab-ravintolakirjoa laveampi. Pizzaa kun saa tänä päivänä niin lounasbuffasta kuin fine dinningistä.

Makuasioista ei voi kiistellä, tai sitten voi. Tärkeintä juuri nyt olisi kuitenkin pystyä vakiinnuttamaan ravintola-alan koronaohjeistus, jotta alan yrittäjät voivat suunnitella tulevaa ja työllistää. On selvää, että vastuullisuutta vältellyttä yökerhoa pitää kohdella tiukemmin kuin turvallisuudesta huolehtivaa ruokaravintolaa.

Tavallisesti vappu ja äitienpäivä ovat ne suuret pyhät. Uuden vuoden aattokaan ei voi nousta kärkeen nyt korona-aikana. Siksi isänpäivästä tulee tämän vuoden suurin ravintolapyhä. Nyt kannattaa viedä isä hyvin syömään – sen voi tehdä koronaturvallisesti ja samalla isän ilahduttamisen ohella tukea omaa suosikkiravintolaa, oli listalla sitten mättöä tai fine dinningia.

karri.kannala@media.fi

Päätoimittaja, paikallisjohtaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut