Lukijalta: Liputussäännöt muistiin

Asun Haagassa. Mannerheim-ristin ritareiden kunniaksi suruliputettiin 28. marraskuuta. Silmiini osui monia tankoja, joissa lippu oli jopa alapuolella puolenvälin.

Suruliputuksesta sanotaan liputusohjeissa: ”Lippu nostetaan ensin aivan salon huippuun ja lasketaan välittömästi, hitaasti noin kolmanneksen verran salon mittaa (lippukankaan yläreunasta lukien) alas. Lippua poistettaessa se jälleen ensin vedetään salon huippuun ja vasta sen jälkeen lasketaan tavalliseen tapaan.”

Lippua pitää myös kunnioittaa niin, että sitä käsitellään kunnioittavasti. Olen huomannut, että liput raahaavat salosta laskun jälkeen maata ja ne mytätään kasaan auton tavaratilaan eikä taitella kauniisti niin kuin kuuluisi.

Ilmeisesti huoltoyhtiöt eivät ohjeista lipun nostajiaan riittävästi. Uskon, että huoltoyhtiöillä on ohjeet liputuksen oikeista käytännöistä. Kannattaa ottaa käyttöön!

Kaarina Johansson kerrostalokyylääjä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut