Lukijalta: | Koronavälinpitämättömyys voi olla sivulliselle kohtalokasta

Luin ihmeissäni Helsingin Uutisista (HU 12.–13.12.) jutun, jossa kuvattiin korona-ajan elämää Kontulan baareissa.

Korona on ollut esillä kohta lähes vuoden taukoamatta tiedotusvälineissä ja katukuvassa. Se on vienyt hautaan satoja ihmisiä ja sairastuttanut vakavasti sekä nuoria että iäkkäämpiä.

Vielä kuitenkin löytyy ihmisiä, joilla on otsaa sanoa, että korona on valetta ja liioittelua. En ymmärrä tällaista suhtautumista muuten kuin että sillä oikeutetaan oma itsekäs käyttäytyminen.

Harmi vain, että tällainen välinpitämätön suhtautuminen voi olla täysin sivulliselle ja viattomalle ihmiselle kohtalokas. Tosiasiahan on, että kaikki koronaan sairastuneet eivät tautia ole saaneet omasta syystään.

Iso asia on myös se, mitä tällaisella asenteella esimerkiksi työllisyydelle ja terveydenhoidolle aiheutetaan. On kohtuutonta, että koronan vuoksi niin monet ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa ja terveydenhuollossa työskentelevät ovat joutuneet elämään kovissa paineissa.

Helpompaa olisi, jos kaikki puhaltaisivat yhteen hiileen ja noudattaisivat niitä varsin kohtuullisia rajoituksia, joita on asetettu ihmisten mahdollisimman normaalin elämän mahdollistamiseksi. Tällaisessa tilanteessa ei vapaamatkustajia tarvita! Voi olla, että ääni kellossa muuttuisi kun koronan itselleen tahallaan hankkineet maksaisivat tehohoidon kustannukset omasta lompakostaan.

Tulkaa ulos kuplasta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut