Lukijalta: | Malmin tuhoaminen on maailmanluokan virhe

Malmin lentokentän käyttäjiä uhkaa nyt häätö, kun alue on päätetty muuttaa betonikortteliksi. Kentän käyttäjissä ei ole kyse pelkästään harrastelijoista, vaan alueella on merkittävä määrä ainutlaatuisia työpaikkoja, lentokoulutuksesta bisnesmatkustajien palveluihin.

Lentojen määrässä mitattuna kenttä on ollut koronapandemian aikana yksi Suomen aktiivisimmista lentokentistä.

Malmin kenttä on Helsingin ainoa näin laaja luonnontilaiseksi jätetty niittybiotyyppi. Kyseessä on ainutlaatuinen luontoympäristö, jossa elää myös uhanalaiseksi luokiteltuja puroankeriaita. Lisäksi välittömän lentoasema-alueen ulkopuolella lukuisat helsinkiläiset käyttävät aluetta ulkoiluun ja luonnossa virkistäytymiseen.

Tosiasisassa vain lentokenttäkäyttö voi turvata alueen luonto- ja virkistysarvot.

Kentän säilyttämisen puolesta puhuu myös se, että maaperä koostuu happamasta sulfiittisavesta, joka vaikuttaa haitallisesti ja haurastuttavasti betonipaaluihin. Paljonko erikoispaalutus veronmaksajille kustantaisi?

Kun Helsingissä riittää rakentamiselle tilaa muutenkin, vaikuttaa Malmin kentän tuhoaminen lähinnä ideologiselta lentämisen vastustamiselta. Pahimmillaan ideologian sokaisemat eivät pysty edes huomioimaan tuloillaan olevia sähkölentokoneita, jotka tekevät lähitulevaisuudessa lentämisestä lähes päästötöntä.

Tässä tilanteessa Malmin lentokentän tuhoaminen on vaarallista, vastuutonta ja välinpitämäntöntä. Kaavoitusasioissa ylintä valtaa käyttää Helsingissä kaupunginvaltuusto, ja ennen kuin mitään peruuttamatonta on tehty, on asiaan vielä mahdollista vaikuttaa.

Muistakaa, että kevään kuntavaalit ovat myös Malmi-vaalit!

Teresa Maalahti

Sulfidisavimaiden möyrinnällä yllättäviä seurauksia Malmin kentällä? – Voi lisätä rakentamisen hintaa ja kustannuksia

Malmin kentän maapohja tutkittiin – Yle: Ei haittaa rakentamista

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut