Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Malmin kentän rakentamiselle on vaihtoehtoja

Nyt kun ulosottomiehet jo uhkaavat Malmin lentokenttää, niin ahdistus rinnassa vaan lisääntyy!

Olen jo mummoiässä ja synnyinkotini oli Malmin kentän aidan takana. Kummisetäni oli kentällä mekaanikkona ja ilmailu on ollut osa elämääni aina, vaikka en osaakaan lentää itse.

Lentäminen on aina kiehtonut ihmisiä ja se on ollut tärkeä osa kaupunkikuvaa myös Helsingissä. Siksi en voi lakata ihmettelemästä Helsingin päättäjien yksisilmäisyyttä. Miten jonkun alan toiminta voidaan vain törkeästi pyyhkäistä kaupunkikuvasta, edes osoittamatta korvaavaa paikkaa.

Muistan taannoin erään poliitikon sanoneen pienkoneilmailusta, että "Sehän on vain sellaista juppien puuhastelua!" Kyllä kuulosti jopa meikäläisestä loukkaavalta. Kyseessä on kuitenkin monen ihmisen työpaikat ja myös harrastukset, mutta ei sitäkään pidä vähätellä.

Asuntoja kai tarvitaan, mutta onhan tuota peltoalaa Kehä III:n tuollapuolenkin. Miksi kaikki pitää asuttaa Helsinkiin.

Eikö nyt voisi vielä miettiä muita vaihtoehtoja? Eikö Malmille voisi kehittää ilmailuaiheisen vetonaulan ja nähtävyyden? Ilmailumuseokin tarvitsisi hyvät puitteet.

Unesco on jo osaltaan huomioinut terminaalin suojelun, mutta ketä se yksin kiinnostaa kerrostalojen puristuksessa. Se tarvitsee elävää lentotoimintaa ympärilleen. Miettikää nyt vielä. Ei se ole häpeäksi, vaikka pyörtäisikin päätöksensä ja aloittaisi asian käsittelyn puhtaalta pöydältä.

Raija Satama

Helsinki