Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Hämeentiellä nyt villin lännen liikennesäännöt

Henkilöautoliikenne jatkuu Hämeentiellä ajokiellosta huolimatta entiseen malliin. Mikään ei estä upouusille pyöräteille pysäköimistä. Kukaan tunnu valvovan henkilöautoliikennettä eikä pysäköintiä. Uudistetulla kadulla vallitsevat nyt uudet, villin lännen liikennesäännöt.

Runsaan lumen tulon myötä Hämeentie on muuttunut liikenteen pullonkaulaksi, sillä bussit joutuvat ajamaan raitiovaunukiskoja pitkin, kun ne eivät nyt lumen takia mahdu omalle kapealle kaistalleen. Tämä taas hidastaa osaltaan raitiovaunuliikennettä.

Uudet pyörätiet ovat suurimmaksi osaksi kokonaan lumen peitossa. Niillä kohdin, jotka on aurattu, autoja pysäköidään kielloista piittaamatta pyörätielle liikehuoneistojen eteen. Näiden liikkeiden asiakkaiden sekä myös heidän tavarantoimittajiensa on päästävä autolla mahdollisimman lähelle myymälää.

Lumen ansiosta voi nyt Hämeentieltä aivan vapaasti kääntyä 3. ja myös 4. linjalle. Vastaavasti näiltä linjoilta pääsee härskisti kääntymään Hämeentielle. Lumen peittämä katukiveys ei ole enää estämässä läpiajoa.

Myös Näkinkujalta pystyy surutta ajamaan Hämeentielle, kun lumi sielläkin peittää katukiveyksen. Mitään muita ajoesteitä ei näillä kaduilla ole.

Kalliilla rahalla tehdystä Hämeentien uudistuksesta tuli susi. Miten ihmeessä tässä pääsi taas näin käymään?

Kadun suunnittelijoilla olisi syytä käydä pikimmiten paikan päällä tutustumassa kadun tilanteeseen. Olisi kiireesti mietittävä ratkaisuja, jotta liikenne Hämeenteillä alkaisi jälleen sujua. Nykyinen meno ei voi enää jatkua. Siitä kärsivät nyt alueen asukkaat ja liikkeenharjoittajat sekä pyöräilijät ja julkisen liikenteen käyttäjät.

Eläkeläispappa Hämeentieltä