Lukijalta: Hämeentiellä nyt villin lännen liikennesäännöt

Hämeentien parivuotinen peruskorjaus alkaa olla valmis. Lukijan mukaan se on liikennejärjestelyiltään epäonnistunut. Kuva tammikuun alkupuolelta. Päivi Tuovinen

Henkilöautoliikenne jatkuu Hämeentiellä ajokiellosta huolimatta entiseen malliin. Mikään ei estä upouusille pyöräteille pysäköimistä. Kukaan tunnu valvovan henkilöautoliikennettä eikä pysäköintiä. Uudistetulla kadulla vallitsevat nyt uudet, villin lännen liikennesäännöt.

Runsaan lumen tulon myötä Hämeentie on muuttunut liikenteen pullonkaulaksi, sillä bussit joutuvat ajamaan raitiovaunukiskoja pitkin, kun ne eivät nyt lumen takia mahdu omalle kapealle kaistalleen. Tämä taas hidastaa osaltaan raitiovaunuliikennettä.

Uudet pyörätiet ovat suurimmaksi osaksi kokonaan lumen peitossa. Niillä kohdin, jotka on aurattu, autoja pysäköidään kielloista piittaamatta pyörätielle liikehuoneistojen eteen. Näiden liikkeiden asiakkaiden sekä myös heidän tavarantoimittajiensa on päästävä autolla mahdollisimman lähelle myymälää.

Lumen ansiosta voi nyt Hämeentieltä aivan vapaasti kääntyä 3. ja myös 4. linjalle. Vastaavasti näiltä linjoilta pääsee härskisti kääntymään Hämeentielle. Lumen peittämä katukiveys ei ole enää estämässä läpiajoa.

Myös Näkinkujalta pystyy surutta ajamaan Hämeentielle, kun lumi sielläkin peittää katukiveyksen. Mitään muita ajoesteitä ei näillä kaduilla ole.

Kalliilla rahalla tehdystä Hämeentien uudistuksesta tuli susi. Miten ihmeessä tässä pääsi taas näin käymään?

Kadun suunnittelijoilla olisi syytä käydä pikimmiten paikan päällä tutustumassa kadun tilanteeseen. Olisi kiireesti mietittävä ratkaisuja, jotta liikenne Hämeenteillä alkaisi jälleen sujua. Nykyinen meno ei voi enää jatkua. Siitä kärsivät nyt alueen asukkaat ja liikkeenharjoittajat sekä pyöräilijät ja julkisen liikenteen käyttäjät.

Eläkeläispappa Hämeentieltä

Hulppeilla pyöräkaistoilla vain muutama käyttäjä – Yrittäjää mietityttää kuinka asiakkaat löytävät taas Hämeentielle: "Tammikuun jälkeen sen näkee"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut