Lukijalta: Pelastetaan Malmin mummot ja villasukat

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala on häätämässä Malmin aseman kävelyputkessa siellä vuosikausia olleet ikäihmiset, jotka ovat myyneet käsitöitään. Perusteluksi on esitetty joitakin valituksia.

Alun perin putkessa oli tosiaan käsitöitään myyviä mummoja, mutta viime vuosien aikana putkeen on tullut myös kirpputorimyyntiä. On selvää, että kaikki kaupunkilaiset eivät voi perustaa kirpputoria asemalle.

Malmin mummojen päivätoiminta ehkäisee heidän yksinäisyyttään ja pitää ikäihmiset liikkeellä. He tapaavat toisiaan, mutta keskustelevat päivittäin lukuisten ihmisten kanssa, joille Malmin mummo voi olla se ainoa keskustelukumppani. On myös selvää, että heidän läsnäolonsa rauhoittaa muutoin rauhatonta asemanseutua, sillä jos heitä ei kävelyputkessa olisi, siinä olisi jotkut muut porukat.

On lyhytnäköistä toimintaa kaupungilta häätää nämä ikäihmiset koteihinsa yksin ja liikkumattomiksi. On myös hyvä kysyä, mikä on suomalaiselle lämpimämpää ja turvallisempaa kuin villasukat ja mummot? He piristävät myös muutoin erittäin ankeaa asemanseutua.

Vetoankin apulaispormestari Sinnemäkeen ja kaupunkiympäristön toimialaan löytää ratkaisu, jolla mummot ja villasukat pelastetaan. Sekä turvallisuuden ja terveyden nimissä, mutta myös osana viihtyisää kaupunkiympäristöä.

Mari Rantanen

kansanedustaja (ps.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut