Lukijalta: Järkeä Kruunuvuorenrantaan kulkemiseen

Kruunusiltahankkeen kustannusarvio on kohonnut 350 miljoonaan euroon, missä on nousua peräti 35 prosenttia. Joku rakennusasiantuntija on joskus todennut, että julkisissa hankkeissa on kerrottava piillä kustannusarvio, millä päätös viedään läpi kaupunginvaltuustosta. Niinpä tässä lopulliset kustannukset ovat ainakin yli 0,5 miljardia, kun tulee niitä ”yllätyksiä”.

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki kertoi muuttaneensa Kruunuvuorenrantaan ja miten kätevästi sieltä pääsee bussilla ja metrolla Helsingin keskustaan. Olisi huomattavasti edullisempaa rakentaa raitiovaunulinja Kruunuvuorenrannasta Herttoniemen metroasemalle.

Harvassa taitavat olla nykyisillä keleillä pyöräilijät ja jalankulkijat sillalla. Ainakin kesällä olisi elämys matkustaa Laajasalosta lautalla Hakaniemeen tai Kauppatorille

Jos hankkeeseen liittyvä Kaivokadun sulku kestää 2–4 vuotta, miten me Vuorikadulla tai Mikonkadulla asuvat pääsemme autolla mihinkään? Nyt länteen ja pohjoiseen ajamme Kaivokadun kautta ja itään mennessä joudumme tekemään U-käännöksen Kaivokadulla. Sulkua ei tarvitse, kun ratikka kiertää lenkin 5 tapaan.

Keskustassa pääsee Kaivokadun lisäksi vain Esplanadeja pitkin ajamaan länsi – itäsuunnassa. Nyt jotkut politiikot puuhavat Espastakin kävelykatua. Jos onnistuisimme pääsemään jotenkin Espalle autolla, tukitaanko tämäkin mahdollisuus? Ratkaisu olisi vain Keskustatunneli, mutta se ei ehdi tähän hätään.

Jorma Väkiparta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut