Lukijalta: Lauttayhteys tarpeen ennen Kruunusiltoja

Kruunusiltojen kustannusarvion paisuminen oli taannoin uutisissa, mutta hanke palvelee mielipidekirjoittaja ja kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäen (vas.) mukaan välillisesti koko Itä-Helsinkiä, sillä muuten metro kuormittuisi liikaa. Kruunusillat, Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects

Kruunuvuorenrannasta pääsee tällä hetkellä kätevästi reilussa kymmenessä minuutissa bussilla Herttoniemen metroasemalle. Se ei ole kuitenkaan peruste olla rakentamatta Kruunusiltoja, kuten mielipidekirjoituksessaan Jorma Väkiparta (HU 17.2.) arvioi.

Kruunuvuorenrannassa asuu vielä varsin vähän ihmisiä ja siksi bussit vetävät toistaiseksi hyvin. Mutta kun asuntoja valmistuu lisää ja ihmisiä muuttaa enemmän, menevät bussit tukkoon todennäköisesti ennen sillan valmistumista. Siksi pitää suunnitella myös lauttayhteyttä keskustaan.

Lisäksi Laajasaloon tulee muuallekin paljon lisää asumista, kaupunginosan asukasmäärä lähes tuplaantuu. Metron välityskyky ei riitä enää kuljettamaan itähelsinkiläisiä, jos Laajasalosta ei ole toista suoraa yhteyttä keskustaan. Kruunusilloissa on kysymys kaikkien itähelsinkiläisten sujuvasta matkustamisesta, ei vain laajasalolaisten.

Jossain vaiheessa tulevaisuudessa voi olla järkevää jatkaa raitiovaunua myös Herttoniemen tai Roihupellon suuntaan, itse ainakin suhtaudun ajatukseen lämpimästi. Mutta se on pikemminkin vuosikymmenien päässä kuin tällä vuosikymmenellä oleva ratkaisu.

Kruunusillat tuovat nopean reitin sekä raitiovaunulla että kevyellä liikenteellä ei vain keskustaan vaan myös Pasilan suuntaan, koska Kalasataman kärjestä Nihdistä rakennetaan raitiovaunureitti myös Pasilaan.

Minusta on tärkeää ja hyvä, että kaikki neljä suurta puoluetta Helsingissä ovat sitoutuneet Kruunusiltojen rakentamiseen ja kaupungin budjetissa on varauduttu myös Nihdin ja Pasilan välisen raitiovaunulinjan rakentamiseen.

Paavo Arhinmäki, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja (vas.), Laajasalo

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut