Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Palkkatilanportin pysäkiltä Pasilansillalle ei ole jalkakäytävää

Kim Väisänen kirjoitti Lukijan areenalla (HU 13.-14.), että kadunpätkä Pasilankadulla Palkkatilanportin bussipysäkiltä Triplan risteykseen on vaarallinen jalankulkijalle ja toivoi kyseiseen kohtaan asfaltointia.

Tätä osaa kadussa ei ole asfaltoitu, sillä siinä ei ole lainkaan jalkakäytävää. Jalankulku on kielletty liikennemerkillä. Turvallinen jalankulkijoiden reitti kulkee bussipysäkiltä Pasilankatua etelään päin ja kadun yli suojatietä pitkin toiselle puolelle, josta voi ylittää Pasilankadun Triplan risteyksessä.

Järjestely on väliaikainen, eikä kävelijöille valitettavasti sujuvin mahdollinen. Kyseisessä kohdassa on nykyisellään liian vähän tilaa jalkakäytävälle, ja sen rakentaminen Triplan työmaan yhteydessä olisi vaatinut merkittävästi lisää louhintaa. Tähän ei ryhdytty, sillä tiedossa oli, että Pasilankadun ja Pasilansillan väliseen kulmaan tuleva, suunnitteilla oleva Trigoni-hanke muuttaa Pasilankadun liikennejärjestelyjä.

Tulevina vuosina keskelle katua tulee raitiotie ja itäreunalle yhteydet kävelijöille ja pyöräilijöille.

Aleksi Räisänen liikennesuunnittelija Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Järjestely ei ole kävelijöille valitettavasti sujuvin mahdollinen.