Lukijalta: Keskustaan uusi autoreitti

Kävelykeskustan linjauksia tehtiin Helsingin kaupunginhallituksen kokouksessa viime kuussa. Yhtenä ajatuksena on Espan ajokaistojen määrän vähentäminen. Ajatus on kaunis ja varmaan näyttää hyvältä toimiston työpöydällä. Itseänikin on harmittanut ohi vyöryvän liikenteen äänet ja pakokaasut Espan lavan konserttien aikana.

Ennen kuin Espan liikennettä vaikeutetaan, olisi löydettävä vaihtoehtoinen itä-länsi-reitti myös keskustassa asuville autoilijoille. Jos matka on Katajanokalta Länsiväylälle, Espan ajokaistojen vähentäminen olisi täysi katastrofi. Suunta on jo nykyisellään hankala. Reitti on tukkoinen, hidas ja vaarallinen turistien poukkoillessa sinne tänne katujen välissä. Vaihtoehtona on ajaa Kallion kautta länteen, mutta se on kiertoreitti, joka lisää kilometrejä ja siihen kuluu sekä aikaa että rahaa. Ei liene Kallion asukkaidenkaan mieleen tällainen läpiajoliikenne.

Entä Katajanokan sataman liikenne, josta osa suuntautuu myös länteen? Laivassa kuljetettujen autojen lisäksi satamassa liikkuu huolto- että saattoliikennettä. Miksi Katajanokan sataman liikennettä ei ole otettu huomioon keskustasuunnitelmissa?

Uusi itä-länsi- reitti on aivan oleellinen, jos keskustatunnelia ei rakenneta.

Heikki Kasari valtiot. tri Katajanokka

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut