Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Malmi sähkölentokentäksi

Sähkölentäminen tulee nopeasti yleistymään maailmalla ja Suomessa.

Pieniä alle 40 hengen sähkömatkustajakoneita on jo ja on tulossa lisää kaupallisille markkinoille.

Sähkölentokoneiden toimintamatka 300-400 kilometriä riittää hyvin myös lähinaapurivaltioidemme väliseen liikennöintiin ja nopeaan meren ylittämiseen.

Sähkölentoliikenne on puhdas, äänetön, nopea, energiatehokas ja edullinen joukkoliikennemuoto, joka sopii todennäköisesti myös kaikkien puolueiden tavoitteisiin.

Liikenne vaatisi koko Suomessa kunnolla kehittyäkseen ja toimiakseen, että myös Helsingillä, suurimmalla toimijalla, olisi sopiva lähikenttä olemassa.

Nopeasti läpikuljettava lentoasema pitäisi olla mahdollisimman lähellä Helsinkiä, että siirtyminen keskustaan sujuisi joustavasti.

Kymmenen vuoden kuluttua uutta kenttä pitäisi Helsinkiin kuitenkin ruveta suunnittelemaan. Paikkaa lähilentokentälle ei enää varmasti löytyisi.

Silloin harmiteltaisiin kuinka lyhytnäköisiä päättäjät olivat kun rakensivat taloja Helsinki Malmin valmiille, juuri sähkoneille sopivan lyhyelle kentälle, joka olisi ollut juuri oikealla lähietäisyydellä kaupungista.

Nyt on oikea aika varata alue sähkölentokentäksi ja ajatella tulevaa Suomen- ja Helsingin kehitystä.

Reijo Kaisla