Lukijalta: Malmi sähkölentokentäksi

Malmin lentokentälle kaavailtu asuntorakentaminen on viivästynyt useiden valitusten vuoksi ja nyt muun muassa liito-oravasta toivotaan alueen pelastajaa. Varsinaiseksi kuntavaaliteemaksi Malmi ei tosin noussut edellissäkään vaaleissa 2017. Arkisto/Sanna Jompero

Sähkölentäminen tulee nopeasti yleistymään maailmalla ja Suomessa.

Pieniä alle 40 hengen sähkömatkustajakoneita on jo ja on tulossa lisää kaupallisille markkinoille.

Sähkölentokoneiden toimintamatka 300-400 kilometriä riittää hyvin myös lähinaapurivaltioidemme väliseen liikennöintiin ja nopeaan meren ylittämiseen.

Sähkölentoliikenne on puhdas, äänetön, nopea, energiatehokas ja edullinen joukkoliikennemuoto, joka sopii todennäköisesti myös kaikkien puolueiden tavoitteisiin.

Liikenne vaatisi koko Suomessa kunnolla kehittyäkseen ja toimiakseen, että myös Helsingillä, suurimmalla toimijalla, olisi sopiva lähikenttä olemassa.

Nopeasti läpikuljettava lentoasema pitäisi olla mahdollisimman lähellä Helsinkiä, että siirtyminen keskustaan sujuisi joustavasti.

Kymmenen vuoden kuluttua uutta kenttä pitäisi Helsinkiin kuitenkin ruveta suunnittelemaan. Paikkaa lähilentokentälle ei enää varmasti löytyisi.

Silloin harmiteltaisiin kuinka lyhytnäköisiä päättäjät olivat kun rakensivat taloja Helsinki Malmin valmiille, juuri sähkoneille sopivan lyhyelle kentälle, joka olisi ollut juuri oikealla lähietäisyydellä kaupungista.

Nyt on oikea aika varata alue sähkölentokentäksi ja ajatella tulevaa Suomen- ja Helsingin kehitystä.

Reijo Kaisla

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut