Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Esteettömyyden torjuntaa Pukinmäen malliin

Helsingillä on arvostettava linja ja tavoitteet pyrkiä edistämään kaupunkilaisten esteettömyyttä.

Suuren joukon ikääntyessä ja terveyden heiketessä esteettömyyteen tulee kiinnittää erityistä huomiota, selvää on tämän edellyttävän yksituumaisuutta muiltakin toimijoilta.

Itse asun korkean mäen päällä ja taloyhtiön kaikki pysäköintipaikat ovat mäen juurella.

Mäellä sijaitsevien asuntalojen liepeillä ei ole ainuttakaan liikuntaesteisille varattua autopaikkaa.

Terveysrajoitteistani johtuen olen esittänyt taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle tilannetta korjaavia toimia mutta valitettavan heikolla menestyksellä.

Samoin kävi yritykselleni keskustella auton latauspaikoista.

Mutta tuskin kaupunki aivan tällaista mallia on tarkoittanut.

Asuintaloni edustalla on pieni yhdelle autolle sopiva kaistale, joka onkin muodostunut perin suosituksi auton pysäköimiseen. Itsekin olen sortunut siinä autoani pitämään, yleensä näin on tapahtunut sairaalajaksojeni jälkeen ollessani sen verran heikko, ettei ison ja pitkän mäen kiipeäminen luonnistu.

Vuokranantajani kertoi isännöitsijän ilmoittaneen, että minulle tullaan antamaan pihaan auton pysäköinnistä varoitus ja tarvittaessa taloyhtiö ottaa asunnon osakkeet hallintaansa.

Esteettömyys toki paranee kun liikuntarajoitteiset katoavat maisemasta, mutta tuskin Helsingin kaupunki aivan tällaista mallia on tarkoittanut.

Tapio Havasto Pukinmäki