Lukijalta: | Kruunusillat-raitiotielle on selvitetty vaihtoehtoja

Markus Lång kirjoitti (HU 27.–28.2.) Kruunusillat-raitiotien rakentamisesta. Hankkeen kustannusarvio koostuu siltaurakasta, raitiotiestä ja tilaajan eli kaupungin muista kuluista. Rahoituksesta päättää kaupunginvaltuusto tänä vuonna. Kaupunki on päättänyt raitiotiehankkeen toteutuksesta vuonna 2016.

Kruunusillat-raitiotielle on selvitetty muita vaihtoehtoja, kun hankkeen ympäristövaikutusten arviointia tehtiin. Tuolloin tutkittiin myös lauttaa sekä raitiotietunnelia. Sekä lautta että raitiotietunneli palvelisivat kuitenkin vain osaa niistä matkustajista, jotka käyttävät aikanaan Kruunusillat-ratikkaa.

Kruunusillat-raitiotie palvelee Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan lisäksi koko Itä-Helsingin asukkaita. Alueen väkimäärä kasvaa nopeasti ja metron kapasiteetti on rajallinen. Kruunusillat-raitiotie tarjoaa nopeat yhteydet myös Kalasataman ja Hakaniemen asukkaille.

Kruunusillat-raitiotie rakentaa noin kymmenen kilometriä uutta raidetta Hakaniemestä uusia siltoja pitkin Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon. Hakaniemestä keskustaan ratikka käyttää nykyistä rataa.

Ympäristövaikutusten arviointiselvitykseen voi tutusta verkossa sivulla www.kruunusillat.fi

Sari Korolainen, viestintäsuunnittelija, Kruunusillat-raitiotie, Helsingin kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut