Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta: | Kruunusillat-raitiotielle on selvitetty vaihtoehtoja

Markus Lång kirjoitti (HU 27.–28.2.) Kruunusillat-raitiotien rakentamisesta. Hankkeen kustannusarvio koostuu siltaurakasta, raitiotiestä ja tilaajan eli kaupungin muista kuluista. Rahoituksesta päättää kaupunginvaltuusto tänä vuonna. Kaupunki on päättänyt raitiotiehankkeen toteutuksesta vuonna 2016.

Kruunusillat-raitiotielle on selvitetty muita vaihtoehtoja, kun hankkeen ympäristövaikutusten arviointia tehtiin. Tuolloin tutkittiin myös lauttaa sekä raitiotietunnelia. Sekä lautta että raitiotietunneli palvelisivat kuitenkin vain osaa niistä matkustajista, jotka käyttävät aikanaan Kruunusillat-ratikkaa.

Kruunusillat-raitiotie palvelee Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan lisäksi koko Itä-Helsingin asukkaita. Alueen väkimäärä kasvaa nopeasti ja metron kapasiteetti on rajallinen. Kruunusillat-raitiotie tarjoaa nopeat yhteydet myös Kalasataman ja Hakaniemen asukkaille.

Kruunusillat-raitiotie rakentaa noin kymmenen kilometriä uutta raidetta Hakaniemestä uusia siltoja pitkin Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon. Hakaniemestä keskustaan ratikka käyttää nykyistä rataa.

Ympäristövaikutusten arviointiselvitykseen voi tutusta verkossa sivulla www.kruunusillat.fi

Sari Korolainen, viestintäsuunnittelija, Kruunusillat-raitiotie, Helsingin kaupunki