Lukijalta: Eliitin viihdeharrastus?

Malmin lentokentän kohtalosta käy keskustelu kuumana. Lehdissä ja somessa kirjoitetaan, että ilmailu on elitistien harrastus ja lentoharrastus on viihdelentämistä. Miksi vastaavaa ei kirjoiteta siitä, että käydään kavereiden kanssa ajelemassa veneellä kesäisenä päivänä tai pelataan kierros golfia.

Olen harrastanut lentämistä lähes viisikymmentä vuotta pääasiallisesti Helsinki–Malmilla. Tuosta ajasta olen toiminut lähes neljäkymmentä vuotta sivutoimisena lennonopettajana eri kerhoissa.

Tänä aikana en ole kohdannut yhtään taloudelliseen eliittiin kuuluvaa henkilöä. On ollut ihmisiä, jotka ovat menestyneet taloudellisesti paremmin kuin toiset, mutta hyvin rikkaiden en ole kuullut harrastavan ilmailua. Joku on ehkä suorittanut lentolupakirjan, mutta harrastus on jäänyt siihen. Suurin osa meistä ilmailun harrastajista on normaalisti työssä käyviä kansalaisia.

Jos haluaa nähdä elitististä harrastusta, niin kannattaa mennä katsomaan huvijahteja Katajanokan makasiinien edessä olevalle laiturille. Siellä olevan kalleimman veneen hinnalla voi ostaa kaikki Malmin asematasolla olevat yksityiset ja kerhojen omistuksessa olevat lentokoneet. Toisen veneen hinnalla voi ostaa kaikki halleissa olevat yksityiset ja kerhojen omistamat lentokoneet.

Uudellamaalla on kaksi ilmailukerhoa joissa kummassakin on 300-400 jäsentä ja toinen niistä omistaa kolme ja toinen viisi lentokonetta. Toinen näistä kerhoista toimii Malmilla.

On myös olemassa jäsenmäärältään pienempiä ilmailukerhoja ja ultrakeveiden lentokoneiden ympärille on myös perustettu ilmailukerhoja.

Matti Kemiläinen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut