Lukijalta: Stadin brankkarit kärsimään henkilöstöpulasta?

Keijo Mökkönen29palomestari evp

HU:n artikkelissa Mistä palomiehiä Helsinkiin (HU 17.3.) pelastuskomentaja Jani Pitkänen oli huolissaan Helsingin kaupungin pelastuskoulun lakkauttamisesta vuoden 2023 alussa.

Tiedän itse, että huoli on todella aiheellinen oltuani 41 vuotta töissä eri operatiivisissa tehtävissä pelastuslaitoksella. Kuopion pelastusopisto tekee varmasti parhaansa ja on aina tehnyt tiivistä yhteistyötä Helsingin pelastuskoulun kanssa, mutta jos olisimme vain pelastusopiston varassa koko maan osalta, siellä olevat tilat eivät riittäisi opetuksen järjestämiseen. Eivätkä opettajat.

Pelastusopistohan kouluttaa myös hätäkeskuksiin hälyttäjät sekä alipäällystö- ja päällystötehtäviin henkilöt koko maahan Siihen ei pieni lisärahoitus riitä, jotta koulutus riittäisi.

Helsingin pelastuskoululla on sama opetussuunnitelma ja sen lisäksi kahden kesän ajan opiskelijoita hyödynnetään lomasijaisina, jolloin he saavat työharjoittelun oikeissa hälytyksissä kokeneiden palomiesten opastamina. Tutuiksi tulevat oikeat toimintatavat myös metroon, satamiin ja lentoasemalle. Puhumattakaan maanalaisista tiloista ja korkeista rakennuksista. Pelastuskoulu on myös neuvotellut sote:n kanssa oppisopimuskoulutuksen kaikille valmistuville palomiehille, jonka jälkeen he kaikki valmistuvat myös lähihoitajiksi suuntautuen ensihoitoon.

Pelastuskoulun etuna on myös se, että opiskelijat ovat pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulta, joten sitoutuminen seutuun on vahvaa.

Helsingissä on monta toimialaa, jotka kärsivät pätevän henkilöstön puutteesta. Onko varaa laittaa jonon jatkoksi hyvän imagon omaava Stadin Brankkarit?

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut