Lukijalta: | Useat työntekijäryhmät unohdettiin

Vaaliareena: HU:n vaaliareenalla julkaistaan kuntavaaliehdokkaiden kirjoituksia.

Hallitus on tehnyt uuden esityksen koronavirusrokotusten järjestyksestä. Olemme esitykseen hyvin pettyneitä, sillä edelleen siinä unohdetaan kokonaan kaikki muut kuin terveysalan työntekijät. On hienoa ja aiheellista, että esimerkiksi päivystystyötä tekevä hammaslääkäri saa jatkossa rokotteen, mutta samaan aikaan ihmettelemme, miksi esimerkiksi sosiaaliohjaajat, sosiaalityöntekijät, poliisit ja varhaiskasvatuksen työntekijät on tästä listasta unohdettu.

Erityisen kurja tilanne on lastensuojelusssa, sillä perheitä on tavattava oli tilanne mikä tahansa.

Poliisi menee akuuteissa tilanteissa lähelle henkilöitä ja tarpeen mukaan myös koteihin vuorokauden jokaisena kellon aikana, samoin tekevät päivystävät sosiaaliviranomaiset. Lastensuojelulaitoksissa hoidetaan karanteenisssa tai tartunnan saaneita lapsia.

Sosiaalihuollossa suojavarusteiden käyttömahdollisuudet ovat heikommat, työtä tehdään toimistoilla, laitoksissa, julkisissa tiloissa ja kodeissa, joissa suojauksen taso on aivan eri luokkaa kuin vaikkapa sairaalaympäristössä.

Sosiaalihuolto on koronapandemian taistelun etulinjassa siinä missä terveydenhuoltokin. Silti päättäjät ovat jättäneet työntekijät suojatta ja keskittyneet vain terveydenhuollon henkilöstöön. Vaadimmekin, että rokotusohjeistus huomioisi paremmin myös muut kriittiset ammattiryhmät.

Koronapositiivisia kohtaava terveydenhuollon ammattilainen saa rokotteen, sosiaalihuollon ammattilainen ei.

Hanna-Leena Laitinen, sosiaalityöntekijä (YTM), kuntavaaliehdokas (vihr.), Helsinki, Eve Rämö, sosiaaliohjaaja, Vantaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut