Lukijalta: Hiilineutraaliuteen vauhtia EU-rahalla

Vaaliareena: HU:n vaaliareenalla julkaistaan kuntavaaliehdokkaiden kirjoituksia.

Kaupungit tuottavat noin 70 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Vaikuttavia ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi tarvitaan kipeästi. Helsingin on määrä olla hiilineutraali vuonna 2035 ja Espoon ja Vantaan jo 2030.

Euroopan unionin pyrkimyksenä on, että Eurooppa on ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. EU:n budjetista ja elvytyspaketista noin kolmannes suunnataan ilmastotyöhön vuosina 2021‒27. Kokonaisuudessaan summa voi nousta yli 600 miljardiin. Pääkaupunkiseudun kaupunkien on suunnattava katseensa entistä tiiviimmin EU-hankerahoitukseen.

Pääkaupunkiseudulta löytyy osaamista ja innovatiivisia hankkeita jo entuudestaan. Aalto-yliopisto sai viime vuonna huipputeknologiahankkeille myönnettävää EU-rahoitusta muun muassa päästöttömän energiantuotannon läpimurtoteknologian kehittämiseen. Lähes nollaenergiaperiaatteella toimivalle Triplan kauppakeskukselle puolestaan myönnettiin 130 miljoonan euron lainatakaus Euroopan strategisten investointien rahastosta. Joona Turtiainen, kuntavaaliehdokas (kok.), Helsinki Mervi Katainen, kuntavaaliehdokas (kok.) Espoo

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut