Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajoitusten purkaminen tuo meidät lähemmäksi maalia

HU:n vaaliareenalla julkaistaan kuntavaaliehdokkaiden kirjoituksia.

Koronan vuoksi tehdyt rajoitukset ovat alkaneet purra myös Helsingissä. Tartuntojen vähentyessä on rajoituksia voitu hiljalleen purkaa. Samaan aikaan maailmalla on mitattu ennätysmäärä uusia tartuntoja päivätasolla. Siksi maltti on nyt paras valtti ja tae normaalista kesästä. Rajoitusten liian nopea purku voi kääntyä itseään vastaan. Muistetaan myös edelleen turhien kontaktien välttäminen, käsien pesu ja maskin käyttö.

Rokotukset etenevät hyvää vauhtia. Yli 1,5 miljoonaa suomalaista on jo saanut ainakin rokotteen ensimmäisen annoksen. Sain myös itse rokotteen ikäryhmäni mukaisesti viime viikolla. Haluan rohkaista jokaista helsinkiläistä ottamaan rokotteen oman rokotevuoron koittaessa. Rokotteen ottaminen on yhteinen keinomme epidemiaa vastaan.

Liian moni helsinkiläinen on joutunut lomautetuksi ja työttömäksi koronan vuoksi. Rokote tuo suojan tautia vastaan ja sen avulla voimme turvata palvelualoilla työskenteleville ja yrittäjille toimeentulon.

Yritysten ja työntekijöiden tukemiseksi on käytetty monia poikkeuksellisia keinoja kuluneen vuoden aikana. Rahallinen tuki ei kuitenkaan korvaa menetettyä vuotta. Oman yrityksen perustaminen, yrityksen menestyminen ja muiden ihmisten työllistäminen ovat monelle unelmia, joiden toteuttaminen on ollut pitkään katkolla.

Moni työntekijä on joutunut luopumaan suunnitelmistaan kuluneena vuonna taloudellisten vaikeuksien vuoksi.

Valoa on kuitenkin näköpiirissä. Rajoitusten purkaminen askel askeleelta tuo meidät lähemmäksi maalia. Kun pidämme huolta edelleen turvaväleistä, käytämme maskeja ja huolehdimme käsihygieniasta, teemme palveluksen myös lukuisille yrittäjille ja yrityksissä työtään tekeville ihmisille.

Haluan rohkaista jokaista helsinkiläistä ottamaan rokotteen.

Olen elämäni aikana juossut monta maratonia. Koronasta selviytyminen on kuin maratonin juoksemista joukkueena. Silloin kun iskee halu keskeyttää, auttaa kun ajattelee päämäärää, maalia. Käännetään katse siihen, mitä haluaisimme tehdä kun tämä vitsaus on voitettu.

Tuula Haatainen kansanedustaja työministeri kuntavaaliehdokas (sd.)Helsinki