Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pääkirjoitus Helsingin Uutiset on laatukaupunkilehti – Tästä on kyse ja tämän me lupaamme!

Keskiviikkona ilmestynyt paperilehtemme alkoi tavallisesta poikkeavalla tavalla, tyhjillä sivuilla. Kampanjamme tarkoituksena on herätellä ajattelemaan paikallisten uutisten tärkeyttä. Luotettavan, paikallisen ja vastuullisen median merkitys on suurempi kuin usein tulemme ajatelleeksi.

Helsingin Uutiset on laatukaupunkilehti. Tästä on kyse.

Aloitetaan oleellisimmasta. Laatukaupunkilehti lunastaa tärkeimmän lupauksen sisällöllään. Helsingin Uutiset on tinkimättömästi lukijan asialla nopeatempoisemmaksi, vaikeaselkoisemmaksi ja monimerkityksellisemmäksi muuttuvassa maailmassa.

Arki on kuitenkin aina paikallista. Paikallisella uutiskattauksella autamme pysymään kärryillä kahvituntikeskustelujen puheenaiheissa ja ymmärtämään ajankohtaisia helsinkiläisiä ilmiöitä – ovat ne sitten yhtä kaupunginosaa tai koko kaupunkia koskevia.

Laatukaupunkilehti tarjoaa aitoa ja ainutlaatuista lähiuutisjournalismia. Helsingin Uutiset kasvaa ja muuttuu Helsingin mukana ja kirjoittaa sen tarinaa. Laatukaupunkilehti kaivaa perusteellisesti, uutisoi ripeästi, seuraa pitkäjänteisesti, analysoi kattavasti – ja vaikuttaa paikallisesti. Siksi paikallinen painoarvo on suuri.

Laatukaupunkilehti kohottaa myös arjen yläpuolelle. Helsingin Uutiset on yli 40 vuotta tarjonnut vankan astinlaudan ainutlaatuiselle ja monipuoliselle kaupunkikulttuurille. Esittelemme menomestat, ruokapaikat, kulttuuri-ilmiöt sekä tutustumme uusiin ihmisiin ja kerromme, mitä tutuille kuuluu. Kulttuurivaikuttajana kaupunkilehti on itsekin kiinteä osa kaupunkikulttuuria.

Laatukaupunkilehti ei tingi periaatteistaan. Jo Suomen ensimmäisessä 19.9.1957 ilmestyneessä laatukaupunkilehden (Tamperelainen) numerossa lehden nimen alla olivat sanat riippumaton ja puolueeton. Sisarlehtensä tapaan Helsingin Uutisetkaan ei ole minkään kuppikunnan asialla. Helsingin Uutisten toimintaa säätelevät ensisijaisesti Journalistin ohjeet. Paikallisen uutistoiminnan lähtökohtina ovat monipuolisuus, moniarvoisuus, luotettavuus, riippumattomuus ja vastuullisuus.

Laatukaupunkilehti tukee kuntalaisdemokratiaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta. Paras keino on luotettavan tiedonvälityksen ohella asiallisen ja osallistujilleen turvallisen paikallisen keskustelukulttuurin tukeminen. Helsingin Uutiset jakaa monipuolisesti puheenvuoroja kiinnostaville paikallisille näkökulmille ja avauksille. Kun lehti ottaa pääkirjoituksissaan kantaa, perustelut kerrotaan avoimesti. Lehti puhuttaa, puhuttelee ja vaikuttaa.

Tältä pohjalta laatukaupunkilehti luo luetun ja luotettavan ympäristön myös mainostajille. Pitämällä tuotteen hyvässä journalistisessa kunnossa lehti palvelee myös kaupallisia asiakkaita. Monipuolinen ja runsas mainoskattaus on samalla lehden palvelu lukijoille.

Vaikka perinteet ovat kunniassa, Helsingin Uutiset kehittyy modernien laatukaupunkilehtien eturintamassa. Helsingin Uutiset ilmestyy jo nykyisellään runsaimmillaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa ja lehden uutisia voi lukea myös HSL-bussien näytöiltä. Silti kaksi kertaa viikossa ilmestyvä painettu Helsingin Uutiset on yhä silmäterämme.

Laatukaupunkilehti kuuntelee lukijaa. Jos lupaukset eivät mielestänne jatkossa täyty, otamme palautetta vastaan.

Karri Kannala

karri.kannala@media.fi

Päätoimittaja, paikallisjohtaja