Lukijalta | Saisinko hajuttoman taksin?

Otin 26. huhtikuuta Meilahden tornisairaalan tolpalta ensimmäisenä olleen taksin. Olin ollut epämiellyttävässä tutkimuksessa, jossa käytetty paikallispuudutus loppuisi 15 minuutin sisällä ja halusin kotimatkani tehdä mukavasti taksilla.

Taksinkuljettaja kertoi ensimmäiseksi olevansa hollantilainen ja ettei osaa suomea juurikaan, eikä tunne Helsinkiä. Vaikeuksia tuottikin saada kirjoitettua osoitteeni navigaattoriin.

Entäs, jos olisinkin halunnut jotain muuta reittiä, jonka reititys ei olisi onnistunut navigaattorin avulla, vaan vaatinut paikallistuntemusta kaupunginosista?

Miten on mahdollista, että taksikuskiksi Helsingissä pääsee ilman paikallistuntemusta ja vieläpä vierasmaalainen kieltä osaamaton?

Suurin ongelma taksikyydissäni oli kuitenkin voimakas parfyymin tuoksu. Olen astmaatikko ja erityisen herkkä voimakkaille hajuille.

Kuskin itsensä hajustaessa itseään tulisi hänen muistaa huomioida matkustajat, etenkin kun kyytiin voi sattua myös astmaatikkoja ja hajuherkkiä etenkin sairaalan taksitolpalta.

Astmasumuttimen olin jättänyt kotiin, en osannut kuvitella, että taksissa on vaarana saada astmakohtaus. Jos en olisi ollut niin kipeänä, olisin vaatinut ajamaan takaisin taksitolpalle ja hankkimaan hajuttoman kyydin.

Olin aikeissa antaa kritiikkiä taksifirmalle, jonka nimi löytyy taksikuitista, mutta yllätyksekseni firmasta ei löydy kotisivuja, vain Vantaalla sijaitseva katuosoite.

Tein valituksen taksitarkastajalle, mutta vastausta en ole vielä saanut. Ehdotankin, että taksien ikkunaan tulisi pakolliseksi tarra, jossa lukee hajuton taksikyyti, voisiko vaikkapa Taksiliitto ottaa kopin tästä?

Ari Kiviaho

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut