Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Nuorisotyötä Betaniassa pitää jatkaa

Punavuoren Betanian nuorisotyön siirtämistä Oodiin (Rööperin Lehti 28.4.) ei voi perustella alhaisilla käviäjämäärillä ja resurssipulalla.

Nuorisotyön vaikuttavuus tulee mitata muutenkin kuin numeraalisesti, se on sisällöltään paljon enemmän kuin tilastolaskentaa ja kulunvalvontaa.

Eri kokoisilla alueilla on omat tarpeensa. Nuoret ovat jo löytäneet Oodin, tilastollista vertailua ei pitäisi näin ollen edes tehdä. Nuorisotyössä on tärkeää tehdä yhteistyötä koulujen ja muiden tahojen kanssa, mutta nuorisopalvelut eivät voi kuitenkaan ulkoistaa tehtäväänsä muille toimijoille. Nuorisotyö ei ole pelkästään tulipalojen sammuttelua, vaan se on pitkäjänteistä ja kohdennettua työtä. Se perustuu luottamukseen ja läsnäoloon.

Päätöksentekoprosessissa ei ole kuultu kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaa missään vaiheessa. Asia on toteutettu virkamiestyönä kaikessa hiljaisuudessa. Resurssipula ja ydinkeskustan tilatarve on ollut nuorisopalvelujohdon tiedossa. Siltikään se ei ole varautunut asiaan riittävästi laatiessaan talousarvio-esitystä lautakunnalle tälle vuodelle.

Jalkautuvan nuorisotyön lisäksi nuoret tarvitsevat avoimia ei kaupallisia tiloja. Betanian tiloista ei ole koitunut vuokrakustannuksia nuorisopalveluille. Ruoholahden ja Lauttasaaren nuorisotalo palvelee Punavuoren alakouluikäisiä nuoria huonosti välimatkoista johtuen. Tuttuja ja turvallisia nuoriso-ohjaajia unohtamatta.

Lisäksi kaupungin tulee vastata vieressä olevien uusien alueiden tilantarpeeseen. Eteläinen Helsinki rakentuu lähivuosina lisää, myös kantakaupungin lapsilla tulee myös olla oikeus lähinuorisotyöhön.

Punavuoren Betaniassa on tehty 20 vuotta nuorisotyötä eikä sen toimintaa siellä tule lakkauttaa. Nuorisotyötä tarvitaan joka puolella Helsinkiä. Alueita ei voi, eikä pidä asettaa toisiaan vastaan. Nuorisotyö ei voi enää syödä itseään sisältä.

Sami (Frank) Muttilainen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kaupunginvaltuutettu (vas.), nuoriso-ohjaaja