Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Vaaliareena | Seksi ja politiikka – aika pohtia seurauksia

Seksi vaikuttaa politiikkaan paljon enemmän kuin yleisesti tullaan ajatelleeksi. Seksuaalisesta aktista tuntuu tulleen palvonnan kohde eikä rakkauden ja seksuaalisuuden jumalatarta Afroditea saa häiritä ilman, että hänen uskolliset alamaisensa nousevat häntä puolustamaan.

Itse ajattelen toisin, enkä suostu Afroditen valtaan. Uskon, että seksi on yksi suurista Jumalan antamista lahjoista, mutta sillä on korkeampi päämäärä liittää väkevin sitein toisiinsa sitoutuneet aviopuolisot yhteen ja antaa näihin liittoihin lapsia.

Kun tätä korkeampaa päämäärää ei ymmärretä, seksi alennetaan paritteluksi ja yhteiskunnan seksuaaliopetus rajoittuu ehkäisyvälineiden käytön opettamiseen ja mahdollisesti tarjoamiseenkin. Tämä ilmaisen ehkäisyn tarjoaminen jonkin ikäisille onkin jo tovin ollut vaalikoneiden vakiokysymyksiä.

On aika avata silmät ja pohtia seurauksia. Politiikalla on nimittäin ollut seurauksensa. Parisuhteista on tullut heikompia ja monet lapset joutuvat elämään turvattomammin kuin ennen. Myös moni aikuinen on joutunut kokemaan hylätyksi tulemisen tuskan.

Kun seksuaalinen akti on päämäärä, eikä sitoutuneen rakkauden täyttymys, toisesta tulee seksuaalisen mielihyvän väline. Hänet voidaan tällöin vaihtaa kuin käytetty paristo, kun virta vähenee. Kun taas seksi palvelee toisiinsa sitoutuneiden ihmisten suhdetta, se muodostuu suuren vastavuoroisen kiitollisuuden lähteeksi.

Aiemmin on sanottu, että vanhempien suhde on lapsen koti. Väitteessä on paljon totta. Vaikka yhteiskunta ei voi taata ihmiselle koko elämän kestävää onnellista avioliittoa, yhteiskunta voi kuitenkin valinnoillaan ja arvoillaan olla edesauttamassa tällaisten kotien syntymistä.

Myös moni aikuinen on joutunut kokemaan hylätyksi tulemisen tuskan.

On aivan selvä, että toisiinsa ja lapsiinsa sitoutuneet vanhemmat ovat yhteiskunnalle suuri voimavara. Tällaisissa perheissä lasten hoito tapahtuu usein aviopuolisoiden ymmärtäessä sen yhteiseksi kutsumuksekseen.

Olisi myös hyvä ohjata lapsia miettimään, millaisen elämän he haluavat. Edelleen olisi tärkeää auttaa heitä ymmärtämään, että omat elämänvalinnat vaikuttavat siihen, mitä elämältä on oletettavissa.

On surullista, jos vasta jälkikäteen ymmärretään, että asioita olisi kannattanut pohtia etukäteen.

Mika Ebeling kaupunginvaltuutettu kuntavaaliehdokas (kd.)