Lukijalta: | Kouluihin tarvitaan lisää luotettavia aikuisia

Helsingin Uutiset kirjoitti (HU 26.5.) kouluvalmentajista, joilla on aikaa oikeasti keskustella ja olla läsnä lapsille ja nuorille koulussa. Juuri tällaista toimintaa tarvitaan lisää.

Kouluihin tarvitaan luotettavia aikuisia, muita kuin opettajia, jotka suoraan kysyvät nuorten voinnista. Nuorelle on isompi kynnys mennä hakemaan apua ongelmiinsa aikuiselta, kuin aikuiselle kysyä nuoren voinnista. Nuorten mielenterveyden häiriöiden määrä on viime vuosina kasvanut. Kouluilla olisi lukemattomasti mahdollisuuksia vaikuttaa nuorten hyvinvointiin.

Olemme huolestuneita nuoria ja nähneet, miltä tilastot näyttävät tosielämässä. Koulukavereiden mielenterveysongelmat ja niistä johtuva luisuminen pois koulumaailmasta ei ole mukavaa seurattavaa.

Nuoret eivät yleensä itse halua hakea apua, joten ympäröivillä aikuisilla on suuri vaikutus heihin. Avunsaanti on tärkeää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Siksi on tärkeää, että koulusta löytyisi luotettava aikuinen, jonka kanssa voi keskustella sekä pienistä että suuremmistakin huolista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut