Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pääkirjoitus Helsinki on Suomen paras kesäkaupunki

Porvoo, Turku, Naantali, Hanko, Loviisa, Lappeenranta, Savonlinna.... Siinä listaa suomalaisista kesäkaupungeista. Harva kuitenkaan asettaa Helsinkiä omalle kesäkaupunkilistalleen. Se on sääli, sillä todellisuudessa Helsinki on Suomen laadukkain sekä monipuolisin kesäkaupunki ja siksi myös paras.

Helsinki on yksi eniten koronasta kärsineitä kaupunkeja Suomessa. Lapin matkailun ahdingosta on puhuttu yli vuosi, myös ministeritasolla. Sen sijaan pääkaupunkiseudun matkailualan valtava romahdus on vain uutinen muiden joukossa. Viime lokakuussa koko Helsingin seudun yritysten liikevaihto oli korona-aikana laskenut kuusi prosenttia. Suurin pudotus oli ollut majoitus- ja ravitsemusalalla, jopa 40 prosenttia. Alalla on Helsingin seudulla 33 000 työllistä

Luonto, meri, ravintolat, kulttuuri, tapahtumat, arkkitehtuuri, turvallisuus ja monet muut ovat Helsingin matkailuvaltteja, joita ulkomaalaiset arvostavat.

Tänä kesänä katse kääntyy normaalia voimakkaammin kuitenkin kotimaisiin ja erityisesti myös paikallisiin matkailijoihin. Koronan takia lähimatkailu kotimaassa on nyt suositumpaa kuin koskaan. Viime kesänä Helsinki hävisi kisan muulle Suomelle, toivottavasti tänä kesänä käy paremmin. Toki ihmisten halu koronaturvallisuuteen on ymmärrettävää. Maailman mittakaavassa Helsinki on yksi koronaturvallisimmista paikoista, mutta Suomen sisällä tilanne on eri.

Paikallisilta edellä kerrotut vetovoimatekijät jäävät liian usein arjessa huomaamatta. Vaikka kotimaiset yöpymiset ennen koronaa olivatkin kovassa kasvussa, on Helsingillä valtava potentiaali myös lähimatkailussa, ilman yöpymistarvetta.

Helsingin ainutlaatuinen piirre on 130 kilometriä pitkä, avoin rantareitti.

Luonto on jo pitkään tunnistettu yhdeksi Suomen matkailuvaltiksi. Muun muassa Saimaan seutu, Lappi ja Turun saaristo ovat pitkään haalineet matkailijoita luontoarvoihin vedoten.

Hienoa, että myös Helsinki ottaa nyt vielä aiempaa paremmin hyödyn irti upeasta meriluonnostaan. Se palvelee matkailijoiden ohella myös paikallista väestöä, joka sekin osaa liian vähän hyödyntää kotikaupungin mahdollisuuksia.

Helsingin Uutiset on Helsingin kaupungin kumppanina mukana Merellinen Helsinki -hankkeessa. Tämän lehden sivuilta voit lukea lisää pääkaupungin merellisistä palveluista ja nähtävyyksistä. Vielä olennaisempaa on muistaa käyttää niitä!

Karri Kannala

karri.kannala@media.fi

Päätoimittaja, paikallisjohtaja