Kolumni: Gallupit povaavat, äänestäjä päättää

Gallupit luovat vaalien alla kiehtovaa kisatunnelmaa, mutta äänestäjien päätökset ratkaisevat. Kokoomus jatkaa kuntavaalien jälkeen Helsingin selvästi suurimpana puolueena. Iso kiitos kaikille teille, jotka annoitte tukenne kokoomuksen työlle myös tulevana neljänä vuonna jokaisen helsinkiläisen eteen.

Saimme vahvan mandaatin kaupungin johtamiselle sekä tulevalle pormestarille Juhana Vartiaiselle että koko kokoomuksen ryhmälle. Muutokset puolueiden voimasuhteissa vaikuttavat myös pormestariston kokoonpanoon. Salkkujakokin menee uusiksi, kun kokoomukselle tulee painava sosiaali- ja terveyspuolen apulaispormestarin paikka.

Uskon, että tulokseen on kolme syytä. Ensinnäkin tulos on luottamus kokoomuksen pitkän linjan vastuulliselle toiminnalle kaupungin johdossa. Viemme kaupunkia määrätietoisesti eteenpäin, mutta pidämme huolen että vauhtisokeus ei iske. Äänestäjät voivat luottaa kokoomuksen johtavan kaupunkia vakaasti myös vaikeina aikoina.

Toiseksi uskon helsinkiläisiä puhutelleen kokoomuslaiset visiot Helsingin kehittämisestä. Kestävä kasvu takaa Helsingin menestymisen myös jatkossa. Kansainvälisyys on meille kilpailuetu. Vastuullinen taloudenpito antaa mahdollisuuden varmistaa laadukkaat palvelut, investoida tulevaan ja pitää veroprosentin matalana. Liikennesuunnittelussa on pyrittävä tasapainoisuuteen, ei yksisilmäisyyteen. Lääkäriin on päästävä ja päiväkotipaikan on löydyttävä läheltä.

Kolmantena tekijänä on valtakunnan politiikka. Moni äänestäjä on menettänyt uskonsa hallituspuolueisiin, joille ratkaisu kaikkiin ongelmiin on velanotto tai äänestäjän lompakolla käyminen. Myös Helsingin palveluista leikkaavalla sote-uudistuksella on varmasti ollut osansa. Korona-ajan äänestäjät kaipasivat puolueilta uskottavia ratkaisuja erityisesti talouden ja työllisyyden hoitoon. Tässä kokoomus on vahvoilla.

Elokuussa käynnistyvän valtuustokauden tärkein asia on Helsingin toipuminen koronasta ja uuden kasvun vauhdittaminen. Elämä on saatava palaamaan kaupunkiin. Kaupungista on saatava pandemian jälkeen yhä toimivampi, elävämpi ja viihtyisämpi. Samaan aikaan perusasioiden kuten kaupungin talouden on oltava kunnossa. Toivon jokaisen puolueen ottavan nämä ajatukset ohjenuorikseen syksyn strategianeuvotteluissa.

Daniel Sazonov

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu (kok)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut