Pääkirjoitus: Ostarit matalaksi

Helsingin lähiöiden vanhoja ostoskeskuksia uudistetaan nyt vauhdilla. Puotilassa ostarin purkaminen lähenee, tilalle tulee kerrostaloja ja niiden alakertaan liiketilaa. Oluenystäville tuttu Pikkulintu-pub muuttaa Kontulaan – mutta aikoo tulla takaisin myös Puotilaan.

Niin ikään Pihlajamäen ostarin uudella puolella on muuttopäivä selvillä. Tilalle rakennetaan uusi liikerakennus, johon sijoittuu Lidl sekä ruokaravintola.

Kaljakuppiloiden lähtö on joillekin helpotus, toisille harmitus. Osa kokee lähiöbaarien terasseineen aiheuttavan häiriötä ja epäsiisteyttä ja ottaa ilolla vastaan fiinimmän ruokapaikan, osa taas haluaisi pitää kulmakunnan ”olohuoneen” tuttuine porukoineen. Pihlajamäessä Ralli-baarin terassilla pelättiin paikalle tulevan jonkin ketjuravintolan. Myös uuden ravintolan hintataso mietityttää – pakottaako se osan kotiin tai pussikaljoille?

Kenelle kaupunkia tehdään on kahta ostaria laajempi kysymys. Helsingin Uutiset kertoi hiljattain myös puistonpenkeistä. Niitä poistetaan katukuvasta paitsi korjausten ajaksi, myös siksi, että niistä on valitettu. Mikäli penkille kokoontuu toistuvasti häiritseviä porukoita ja lähellä on asuintaloja, voidaan koko penkki viedä pois. Tosin kaupungin virkamies totesi, ettei se välttämättä poista itse ongelmaa, vaan vain siirtää sitä.

Siksi kaupungilla on ehdottaa pulmaan toinenkin lähestymistapa: mitä jos penkkejä lisättäisiinkin poistamisen sijaan? Jos penkin on vallannut ”vääränlainen” porukka, useamman penkin tuominen puistoon tasapainottaa jakaumaa, kun muillekin riittää tilaa. Tilanne voi jopa rauhoittua, kuten kaupungin kertomassa esimerkkitapauksessa oli käynyt.

Sitten on joitakin pitkäaikaisia murheenkryynejä kuten Punavuoren Koffin puisto, jossa on jälleen tänä kesänä juhlittu ja sikailtu urakalla. Sadettimia on pidetty päällä ilta-aikaan, jotta ne toimisivat ”karkottimina”, mutta heikolla menestyksellä. Joudutaanko Helsingissäkin turvautumaan pian suurkaupungeista tuttuun tapaan lukita puistot yöksi portein?

Sopuisaa ja siistiä kesää kaikille Helsingin Uutisten lukijoille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut