Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Roihuvuori ja Oulunkylä yllättivät Helsingin kesän vetonauloina – olutkin loppui terassilta

Oulunkylä ja Roihuvuori loistavat erityisinä valopilkkuina Helsingin kesässä. Syy on urheilussa ja paikallisissa ihmisissä.

Jalkapallon miesten Ykkösen kärkipaikoille noussut Gnistan ja naisten Superpesiksessä debytoiva Roihuttaret ovat houkutelleet urheilunnälkäistä väkeäkatsomon täydeltä. Tunnelma on ollut loistava, vaikka kotiyleisöt eivät kannustuksen äänekkyydessä aina vierasjoukkueiden faneille pärjääkään.

Komean stadionin täksi kesäksi saanut Roihuttaret kiinnostaa selvästi myös kaupunginosan ulkopuolella asuvia, koska autolle on vaikea löytää vapaata tilaa lähistöltä. Suosio näkyi myös makkarajonossa, joka oli pidempi kuin jaksotauon kesto. Olutkin loppui piskuiselta terassilta. Hinnat olivat halvempia moneen muuhun pääsarjatason ottelutapahtumaan verrattuna.

Silmiinpistävää oli, että Gnistanin katsomossa Oulunkylässä kasvomaskien käyttö oli huomattavasti yleisempää kuin esimerkiksi pesäpallossa. Molemmissa tapauksissa usean sadan hengen pääkatsomot olivat lähes täynnä. Taustalla lienee Pietarista koronatartuntoja Suomeen tuoneiden EM-kisaturistien langettama varjo, joka on saanut jalkapalloväen korostamaan vastuunottoa.

Senaatintorin jättiterassi oli viime kesän upein nähtävyys Helsingissä. Kasarmitorille siirretty ravintolamaailma ei ole yhtä näyttävä, mutta ruokapaikkana se toimii paremmin. Samalla näkökulma kaupunkiin laajenee, koska Kasarmitori ei ole kuulunut Helsingin vetonauloihin. Kasarmitorin vieressä asuvan asukkaan mukaan naapuruston pelot parkkipaikkojen vähenemisestä ja melusta eivät ole toistaiseksi toteutuneet.

Kauppakeskukset ovat helteellä viileitä keitaita. Saman huomion on tehnyt toki moni muukin, ja tungosta voi piisata. Sen sijaan keskustan maanalaisessa Amos Rex -taidemuseossa on ollut sopivan väljää. Näyttelytiloissa on niin vilpoista, että työntekijöillä on päällään paksut takit. Kulttuurin ja viileyden voi yhdistää myös Vallisaaren Helsinki Biennaalissa, jossa osa teoksista on kutkuttavan kylmissä ruutikellareissa. Vallisaareen kannattaa mennä myös kiinnostavan historian ja luonnon vuoksi.

Palataan vielä kuumiin kisamakkaroihin. Kesän parhaat olen tähän mennessä saanut Meilahden pesäpallokentältä, jossa miesten suomensarjaa pelaa perinteikäs Puna-Mustat.

Aapo Siippainen

uutispäällikkö

aapo.siippainen@media.fi